Dick van der Burg en Maarten Bos van In Serious Business

Verkopers laten zich te vaak leiden door de klant!

Welkom allemaal bij onze podcast om de online automotive beter te maken. Deze week hebben we twee gasten, Dick van der Burg en Maarten Bos van In Serious Business. Heren, dankjewel voor jullie komst. Wie zijn jullie en wat doen jullie in dit mooie vak?

Doorvragen
(MB) “Ik ben Maarten Bos en ik ben al mijn hele leven actief in de autobranche. IVA Driebergen heeft mijn carrière vorm gegeven. Vanuit de autoverkoop ben ik het trainersvak in gerold. Dat doe ik alweer zo’n 19 jaar. De autobranche traint te weinig. Er ontstaat een gat tussen wat mensen weten en wat ze moeten kunnen, zowel op het gebied van gastvrijheid, sales, leadopvolging en het product. Echt doorvragen, echt goede vragen stellen, de klant echt goed helpen en daarmee een goede klantrelatie opbouwen, gebeurt te weinig. Zoals voor alles geldt voor verkopen dat je er beter in wordt als je vaker traint.”

Leerervaring
(DvdB) “Ik ben Dick van der Burg en ik heb een hotelachtergrond. Net als Maarten heb ik dezelfde passie voor trainen. Via een training voor Ford kwam ik in de automotive branche terecht. Sindsdien ben ik een automens geworden. We trainen bedrijven op het gebied van klantbeleving, gastvrijheid en commercie. Pak je dat niet gestructureerd aan, dan laat je het aan het toeval over. Doe je het wel goed, dan is het een manier om jezelf te onderscheiden. Wij vinden dat een leerervaring leuk en vernieuwend moet zijn. Onze uitdaging is mensen prikkelen om nieuwe dingen te leren, zodat ze beter worden in wat ze doen.”

Juiste vragen
(MB) “Pionieren hebben wij altijd geweldig gevonden. We zijn al in 2011 begonnen met trainingen voor elektrische auto’s. Elektrisch rijden verandert het verkoopgesprek. Als verkoper moet je de klant de juiste vragen stellen. Dat voorkomt teleurstelling achteraf. Als trainingsbureau zijn we NEN9140 gecertificeerd en onze driedaagse opleiding EV-specialist is gecertificeerd door het IBKI. Ook mensen met ruime ervaring met elektrische voertuigen leren daar nieuwe dingen van. Wij zoeken altijd concrete oplossingen voor actuele vragen van onze opdrachtgevers. In deze tijd zijn er veel innovaties en nieuwe kansen. Wij helpen onze klanten om die te benutten.”

Dick en Maarten, dank voor jullie komst naar de studio. Volgende week weer een nieuwe gast in onze podcast met de missie om de online automotive beter te maken.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?
Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?
UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?
Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.