Egge Selles van AUTOproff

AUTOproff garandeert de inruilprijs met een termijn van drie maanden
Welkom allemaal bij een nieuwe podcast om de online automotive beter te maken. Deze week hebben we als gast iemand die ik al 25 jaar ken binnen de automotive. Egge Selles, kun je onze luisteraars meer vertellen over jezelf, je bedrijf en waar je vandaan komt?

Tijd vooruit
“Dankjewel Paul. Ik ben Egge Selles, countrymanager bij AUTOproff. Mijn vader had een autobedrijf in Genemuiden. Na IVA Driebergen ben ik begonnen bij Powertrading. Erthjo Buitenhuis had veel ambitie. Hij keek toen al naar de Europese markt en was zijn tijd ver vooruit met ict. In 2001 lanceerde hij Autotaxatie.net in de tijd dat autobedrijven vaak nog geen e-mailadres hadden. Later ben ik overgestapt naar BCA. Daarna kwam ik terecht bij Fleetselect, dat het online veilen op de kaart heeft gezet in Nederland. Na de overname door BCA werd ik benaderd door SCL Rotterdam. Daar heb ik veel geleerd over wereldwijd zakendoen. Sinds 2018 werk ik voor AUTOproff.”

Garantieprijs
“AUTOproff is een combinatie van Autotaxatie.net en Fleetselect. De propositie is heel anders dan die van andere partijen. AUTOproff is een taxatieprogramma waarmee het autobedrijf binnen vijftien minuten een gegarandeerde inruilprijs krijgt. AUTOproff veilt na binnenkomst de auto. Het verschil met andere aanbieders is dat wij geen veilighuis zijn maar een veilingplatform. Wij brengen professionele Europese kopers en verkopers bij elkaar. Kopers en verkopers doen rechtstreeks zaken. Ons verdienmodel zit voornamelijk in het verkopen van abonnementen. Wij verzorgen ook het transport. Onze usp is onze openheid. Het platform is laagdrempelig en veilig. We geven dealers zekerheid bij inruil en kopers weten dat ze bieden op auto’s die echt te koop zijn.”

Duizend per maand
“We vechten ons niet in de markt. We brengen ons product en onze usp’s onder de aandacht bij partijen. Dan zie je dat bedrijven na een paar maanden zeggen: het werkt snel, het werkt efficiënt en het bespaart dubbele handelingen. AUTOproff zit in Denemarken, Duitsland, Zweden, Nederland en Polen. Sinds dit voorjaar hebben we veilingen in Nederland met gemiddeld 100-150 auto’s per week. Ons doel is groeien naar duizend verkochte auto’s per maand. In september gaan we ‘live’ met de garantieprijs en in oktober met export. We gaan straks tegelijk veilen voor Nederlandse en buitenlandse kopers. Zo levert een auto meteen de beste prijs op. Ook dat is uniek in de markt.”

Egge, dankjewel voor je komst in de podcast. Volgende week weer een aflevering van onze podcast om de online automotive beter te maken.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

MarktplaatsActivleaseUCCCalldrip en UnameIT

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

ActivLease is expert in elektrisch leasen. Wij werken samen met de beste leasemaatschappijen, banken en dealers om maatwerkoplossingen te bieden aan de mkb’er en zzp’er. Mobiliteit met scherpe leaseprijzen, hoge inkoopkortingen en een grote voorraad leaseauto’s die snel leverbaar zijn.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Calldrip is een rapid respons tool die de verkoper in staat stelt om direct, snel en effectief met je klanten in contact te komen! Vele importeurs zoals Hyundai, Opel en Toyota gebruiken Calldrip al succesvol.

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used
Car Controller je tot de beste in je vak!