Remco de Vette van CARMEN Automotive en Vibber

Welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie om de online automotive beter maken. Vandaag gaan we dat doen met Remco de Vette partner van Vibber, mede eigenaar van CARMEN AUTOMOTIVE BDC Rhino Events en uiteraard jurylid van het autobedrijf van het jaar en nog veel meer. Remco, wat leuk dat je er bent! Voor de paar mensen die jou nog niet kennen binnen de automotive, kun je wat meer vertellen over jezelf? Wie je bent, wat je doet en wat je drijft?

Carrière van Remco

Ik ben Remco de Vette, 46 jaar oud en woon in Zeist. Ik werk sinds 1999 in de automotive met twee verschillende bedrijven. Dat waren destijds W&D Consultants en W&D Facilities die inmiddels allebei een andere naam hebben. Toch was werken in de automotive geen vreemde keus. Tijdens mijn studie ben ik namelijk afgestudeerd bij Mercedes Benz Nederland maar eigenlijk is de automotive ook een beetje met de paplepel ingegoten. Mijn vader heeft namelijk jarenlang in de schadeherstel wereld gezeten en mijn broer heeft mij eigenlijk ook een beetje meegesleurd. Daardoor wilde ik na mijn studie, iets in de consultancy of iets in de automotive gaan doen. Toen ik uiteindelijk ging zoeken, vond ik in een krantje genaamd “De Intermediair” een vacature bij W&D Consultants. Toen kwam het werk in de consultancy en de automotive perfect samen. Ik verdeel mijn tijd tegenwoordig over twee bedrijven, CARMEN AUTOMOTIVE BDC en Vibber, inmiddels kan ik hier ook wel over zeggen dat we werkzaam zijn op het gebied van de online automotive. 

Vibber

Vibber is een product van een fusie tussen W&D Consultants en Welcompany. W&D was voorheen uitsluitend werkzaam in de automotive en met Welcompany erbij zijn we ook buiten de automotive werkzaam. Maar om op Vibber terug te komen, Vibber is verdeeld in vier divisies. Zo hebben we Vibber People dat zich met name op organisatieontwikkeling richt. Denk daarbij aan het ontwikkelen van talent en leiderschap binnen organisaties. Ten tweede hebben we Vibber Assets dat zich op outsourcing richt. Daarmee richten we ons eigenlijk op de bedrijfsmiddelen waar je als bedrijf afhankelijk van bent. Dit heeft als doel dat deze middelen zo efficiënt mogelijk kunnen worden ingezet. Dus je managed daarmee daadwerkelijk de maximale inzet van je bedrijfsmiddelen. De derde pijler is Vibber Projects, dat is eigenlijk een vergaarbak van verschillende projecten en dan hebben we nog Vibber Audits waarmee we actief zijn voor verschillende importeurs. 

CARMEN AUTOMOTIVE BDC

Toen Oscar en ik in 2005 W&D overnamen, bestond W&D uit twee verschillende BV’s. Dat waren W&D Consultants als adviesbureau en W&D Facilities als klantcontactcenter. Uiteindelijk kwamen we in 2010 tot de conclusie dat we echt verder moeten groeien. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een fusie met een klantcontactcenter van Direct Access waaruit CARMEN is ontstaan. CARMEN is een klantcontactcenter, we doen meer dan bellen dus we zijn zeker niet alleen een callcenter. Zo helpen wij dealerbedrijven, autobedrijven, leasemaatschappijen en importeurs om het klantcontact naar een hoger niveau te brengen. Dat doen wij voor sales maar ook voor service. Daarnaast hebben we ook een business support center waarin we voor een aantal importeurs of brancheorganisaties de helpdesk overnemen. Dus voor zowel inbound als outbound zorgen wij ervoor dat het klantcontact op een hoger niveau komt. Dat doen we op twee manieren: of we nemen het uit handen of we helpen onze opdrachtgevers om het zelf op een beter niveau te brengen. 

Remco, dankjewel voor je komst naar Ede en het gesprek om de online automotive beter te maken. Volgende week uiteraard een nieuwe gast, een nieuw verhaal met dezelfde missie: de online automotive beter te maken. Dank jullie wel!

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN BDC en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2020? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder.