Wilbert Philippo van LeaseVergelijker, LeaseTrader en InfoTrade

Als je wilt verkopen, hoef je niet social te zijn. Je moet de juiste producten laten zien!

Welkom bij weer een nieuwe podcast met als doel de online automotive beter te maken. Deze week hebben we als gast Wilbert Philippo, directeur van LeaseVergelijker, LeaseTrader en InfoTrade. Wilbert, welkom in onze studio en onze podcast. Kun je onze luisteraars wat meer vertellen over jezelf en je bedrijf voor wie dat nog niet weten?

Wegwijs in kleine lettertjes
“Dankjewel Paul. Leuk om hier te zijn. LeaseVergelijker is drie jaar geleden gestart. De financiële branche en de reisbranche doen al jaren online zaken. De autoleasebranche loopt daarin wat achter. De auto is overal hetzelfde, de leasecontracten zijn verschillend. Gemiddeld kijken 4.000-5.000 mensen per dag op onze website. Verreweg het grootste aantal bezoekers is particulier, maar bij zakelijke bezoekers is de conversie groter. Bij een eerste leasecontract kijken mensen vooral naar de prijs. Pas tijdens het contract komen de kleine lettertjes naar voren. Daarom maken wij de contractvoorwaarden vooraf duidelijk inzichtelijk. Met LeaseTrader bemiddelen we in leasecontracten. We zien op Leasetrader dat mensen door het volledige aanbod bladeren en auto’s tegenkomen waar ze anders nooit aan hadden gedacht. Een auto die je als autobedrijf tegen een scherp leasebedrag neerzet, kan je via Leasetrader goed kwijt. Het is voor de branche even wennen om een leasecontract aan te bieden op een voorraadauto, terwijl het ook een mooie manier is om minder courante auto’s in te zetten.”

Automatische conversie
“We willen groeien. Via Collin Crowdfund hebben we nieuwe financiering aangetrokken. Met dat geld gaan we het Leasetrader-platform opnieuw opbouwen en integreren met Leasevergelijker. Mensen kunnen straks aan de voorkant kiezen tussen een nieuwe en een gebruikte leaseauto. Daarnaast gaan we de marketing van ons marketingbureau opschroeven. Google heeft hard gewerkt aan TrueView for Action op Youtube. Iemand die jouw video bekijkt, kan meteen doorklikken naar jouw website. Wij hebben voor klanten nieuwe Youtube-campagnes opgezet die uit zichzelf converteren. Google kan heel goed de doelgroep identificeren. Ze weten of iemand een nieuwe of een gebruikte auto zoekt, welk merk, en of ze willen kopen, leasen of financieren. Als je daar een goede video op zet, en op de juiste doelgroep target, haal je tegen relatief lage kosten een hoge conversie.”

Voeden in de koopfase
“Grote dealerholdings, leasemaatschappijen en andere mobiliteitsbedrijven vallen uit gewoonte terug op zichtbare reclames op radio, tv en billboards omdat ze onvoldoende kennis hebben van online marketingcampagnes vaak ontbreekt. Met ons online marketingbureau testen we welk kanaal het best werkt. Dat hoeft niet alleen Google te zijn. Op basis van doelgroep en leeftijd kan je ook voor andere media kiezen. Op social media moet je zorgen dat je mensen in de koopfase voedt met nieuw aanbod. In de koopfase willen mensen graag op de hoogte blijven van nieuwe aanbiedingen. Je kan als autobedrijf dus prima auto’s op Facebook en Instagram zetten. Als je een relatie wilt opbouwen met klanten, moet je social zijn. Als je wilt verkopen, hoef je niet social te zijn, maar moet je de juiste producten laten zien. Je kan prima per merk of model een feed aanmaken zodat mensen die je volgen het nieuwste aanbod zien.”

Wilbert, dankjewel voor jouw komst hier naar de studio. Dankjewel voor jouw bijdrage aan deze podcast. Voor iedereen die het leuk vindt, deel de podcast, en ik zie jullie volgende week graag weer terug voor een nieuwe aflevering.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

MarktplaatsActivleaseCalldrip en UnameIT

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

ActivLease is expert in elektrisch leasen. Wij werken samen met de beste leasemaatschappijen, banken en dealers om maatwerkoplossingen te bieden aan de mkb’er en zzp’er. Mobiliteit met scherpe leaseprijzen, hoge inkoopkortingen en een grote voorraad leaseauto’s die snel leverbaar zijn.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Calldrip is een rapid respons tool die de verkoper in staat stelt om direct, snel en effectief met je klanten in contact te komen! Vele importeurs zoals Hyundai, Opel en Toyota gebruiken Calldrip al succesvol.