Tim Hindriks

“Tim is niet de enige Hindriks die ‘iets’ met auto’s heeft”

image

Even voorstellen: Tim Hindriks

Tim Hindriks is sales consultant bij #DCDW. De afgelopen twintig jaar is het verbeteren van klantcontacten de rode draad door zijn werkende leven. Na jarenlang ervaring als manager binnen verschillende branches koos hij in 2016 voor de automotive branche. Geen vreemde overgang, want zijn familiegeschiedenis is nauw verweven met (auto)mobiliteit. Een grootvader met Vespa-, Morris- en MG-dealerschap, zijn vader was vroeger Ford-dealer, waarna hij zich richtte op leasing, een broer die klassiekers restaureert en prepareert: Tim is niet de enige Hindriks die ‘iets’ met auto’s heeft.

Ervaring met online sales

Na de branchewissel in 2016 zette hij samen met een aantal collega’s het Business Development Center (BDC) voor PSA in Nederland op. Sinds 2018 werkt Tim voor #DCDW. “Ik ken Paul al een jaar of acht en we begrijpen elkaar. Toen Paul het vorig jaar drukker kreeg met Calldrip was dat voor mij een uitgelezen moment om aan de slag te gaan bij #DCDW.” In zijn hoedanigheid als sales consultant helpt hij dealers en importeurs met het verbeteren van de leadopvolging. Het traject begint met een kick-off bij de dealer. Het salesteam leert de verschillende #DCDW leadopvolgsystematieken kennen en toe te passen, gebruikmakend van o.a. Calldrip en Call Track Manager.

“Succesvolle leadopvolging begint, naast de juiste mindset, met structureren en organiseren”, aldus Tim Hindriks. “Veel bedrijven worden geleefd door de waan van de dag. Verkopers en vestigingsmanagers moeten van alles. Ze gaan voorbij aan het maken van een planning.” Verkopers denken vaak aan de korte termijn en laten potentiële klanten te snel los. “Logisch, want ze hebben vaak teveel op hun bord. Onze systemen geven verkopers handvatten om leads op een gestructureerde manier op te volgen. Tijdens de door ons ontwikkelde Proces Performance Reviews pakken we eventuele knelpunten aan met bijvoorbeeld team coaching. De combinatie van onze systemen en de persoonlijke aanpak van #DCDW maakt elke verkoper succesvoller in leadopvolging.”

Zijn autopassie beperkt zich niet tot zijn dagelijkse werk. Tim’s dochters zijn vernoemd naar elegante automobielen uit de jaren zestig en in zijn vrije tijd racete hij bij het Dutch National Racing Team. Het leven mag gevierd worden, vindt de rasechte Bourgondiër. En hoe kan je dat beter doen dan samen met je gezin of achter het stuur van bijzonder leuke auto’s?

Zelf kijkt Tim graag naar de toekomst. “Binnen #DCDW hoop ik een enthousiast team van sales consultants aan te sturen. Daarnaast zie ik mezelf nog wel wat rally’s organiseren voor autoliefhebbers. Van Bentley’s tot Toyota’s, jong of oud, zo lang er de gedeelde passie is, is alles welkom.”

 

Neem contact op met Tim Hindriks

De nieuwste ontwikkelingen van de automotive in jouw inbox

Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor tips en al wat mooi is in de wereld.

Niets missen van de online automotive?