Accounts koppelen op Marktplaats heeft voordelen!

Accounts koppelen op Marktplaats heeft voordelen!

Veel dealerbedrijven gebruiken Marktplaats uiteraard om meer eyeballs, online leads en telefoontjes naar hun verkopers te genereren om uiteindelijk meer en sneller te verkopen. Bij veel dealerholdings gebeurt het nog wel eens dat er meerdere Marktplaats Accounts actief zijn. Dit heeft als gevolg dat de dealer niet alle voordelen van Marktplaats krijgt die het, bijvoorbeeld gezien haar omvang, wel verdiend.

“dan geeft dat een aanmerkelijk voordeel van € 3,- per advertentie.”

Dit kan bijvoorbeeld een korting op de geplaatste advertenties zijn omdat Marktplaats met een staffel werkt die meer korting geeft als je meer plaats. Als je dan met vier verschillende accounts werkt, met alle vier 90 auto’s, dan val je steeds in staffel ‘tot 100’. Dat is super nadelig want als je ze samenvoegt in de staffel en hij valt bijvoorbeeld boven de 400, dan geeft dat een aanmerkelijk voordeel van € 3,- per advertentie.

Accounts

Een ander voordeel dat je krijgt als je de accounts bij elkaar voegt is je eigen Marktplaats account manager. De accountmanager van Marktplaats kan je altijd helpen met het optimaliseren van je advertenties, je teksten en bijvoorbeeld je foto’s. Uiteraard neemt de accountmanager regelmatig de Marktplaats data met de dealer door zodat je exact weet op welke wijze Marktplaats je beter kan helpen om meer uit het platform te halen.

Wat moet je dan doen?

Check in je winkels op welke wijze je zaken doet met Marktplaats. Een van de voordelen van Marktplaats is dat je namelijk geen contract nodig hebt. Zijn er meerdere accounts aanwezig en adverteer je meer dan 200 auto’s in totaal? Neem dan contact op met mij, zodat ik ervoor kan zorgen dat je met een van mijn Marktplaats accountmanagers/collega’s in contact komt.

 

 

Lees ook

#DCDW invest in people
15 februari 2024

Waarom je wel moet investeren en de tijd moet nemen!

Eindelijk winst #DCDWeekupdate
9 februari 2024

Eindelijk winst

1 februari 2024

Daar zitten we weer!

25 januari 2024

Aandeelhouder Carmen Automotive BDC