Blog: Find, Sell and Keep

CRM processen zijn de sleutel tot echt succes!

In het dealer bedrijf anno nu wordt CRM steeds belangrijker! Niet dat het nu door iedereen dan ook wordt gedaan, maar goed de notie is er wel!
Nu was ik onlangs op Autocon2013 en werd ik geïnspireerd door een verhaal van een dealer met het motto: Find Sell and Keep.

tegeltje

Find, Sell & Keep
Een motto hebben is natuurlijk leuk, maar hoe geef je er invulling aan? In dit geval waren er een paar zaken duidelijk. Men wilde alleen investeren in marketing in die gebieden waar de klanten de meeste statistische kans hebben om terug te komen voor de service(KEEP) Natuurlijk is het geen enkel probleem als je uit het andere gebied komt en je wilt een auto kopen, maar bewust zoeken doen ze je niet.

Find
Als je in het gebied woont, waar men denkt dat jij die statistische klant bent, met hetzelfde merk, die men wil hebben, dan gaat men er alles, maar dan ook alles aan doen, om je te bewegen om je auto in te ruilen. 1x een caremailtje sturen? Nee maar liefst 16x wordt er contact gezocht per jaar op verschillende manieren(SMS, Telefoon, E-mail, direct mail)

Sell
Als je dan komt, en je bent die perfecte statistische klant dan zal men er alles aan doen, om je die auto te verkopen. Zit je buiten het gebied dan moet er in de transactie geld verdiend worden. Ben je wel die statistische klant dan mag er een netto deal worden gedaan, omdat 77% van die klanten voor 28.7 maanden in onderhoud komen voordat ze weer bij die dealer de auto inruilen voor een nieuwe….Find, Sell and Keep!

Lees ook

Leadopvolging belangrijk, ook in 2024!
21 december 2023

Leadopvolging belangrijk, ook in 2024!

DCDWeekupdate - waarom ook Tesla zijn voorraad op portals zet
14 december 2023

Waarom ook Tesla zijn nieuwe Tesla voorraad op portals zet!

Moet je wel terug in de marketinguitgaven?
8 december 2023

Moet je wel terug in de marketinguitgaven?

Een voorraadauto kort € 86,- per dag in de VS!
30 november 2023

Een voorraadauto kost € 86,- per dag in de VS!