Blog: Je staat niet bij de Albert Heijn aan de kassa toch?

Voorkwalificeren is de killer voor je sales!

Deze week weer het meest fantastische voorbeeld gehad hoe een verkoper van een van de grootste merken in Nederland omgaat met leads. Lead wordt geaccepteerd en daarna binnen 5 minuten afgesloten als zijnde niet verkocht. Motivatie: De ervaring van deze verkoper is dat men toch niet verkoopt aan iemand die + 150km ver weg woont. Het blijkt dat de koper in kwestie, vlakbij deze dealer elk weekend op de camping staat en reageert op een specifieke voorraad auto!

Afstand zegt niets!
Een lead is slechts een startpunt van een dialoog, welke de lead (de klant dus) heeft gestart. je kunt wel vinden dat de lead te ver weg woont, maar dat is je vak niet; voorkwalificeren. Jouw vak is om zoveel mogelijk kansen om te zetten in sales. Dat ben je namelijk jezelf, je collega’s, je merk en je werkgever verplicht. De dialoog niet willen voortzetten op basis van je eigen (mis)kwalificatie is niet alleen arrogant naar de klant toe, maar ook immoreel, immers zonder sales geen werk voor jou, je bedrijf, je collega’s etc. Waar de fabrikant alles tot achter de 0,00 becijfert kan het niet zo zijn, dat je kansen niet aan wil pakken en er alles aan te doen om tot een sale te komen.

Verkoop
Anders kun je ook in de supermarkt gaan werken als kassamedewerker en laat je de kassa beepen, dat is ook verkoop, echter als je denkt dat je in deze tijd, leads, kansen en orders krijgt zoals een kassamedewerker haar aangeboden producten scant, dan zit je echt in het verkeerde vak, de verkeerde tijd en heb je vooral de verkeerde mentaliteit. Immers het vak verkoper houdt in: jouw klanten overtuigen van jouw product en oplossing.

Lees ook

#DCDW invest in people
15 februari 2024

Waarom je wel moet investeren en de tijd moet nemen!

Eindelijk winst #DCDWeekupdate
9 februari 2024

Eindelijk winst

1 februari 2024

Daar zitten we weer!

25 januari 2024

Aandeelhouder Carmen Automotive BDC