Blog: Wat is een internetlead?

Is een internetlead daadwerkelijk tekenen bij het kruisje?

Leads
Vanaf 1998 doe ik al volop internet leads. Als SsangYong dealer was ik gek op elke lead die ik maar kon krijgen, immers zoveel mensen waren er niet in de markt voor een SsangYong dus elke kans die je kreeg…bewerkte je zodat je een ‘kans’ had op een proefrit, showroom bezoek wat resulteerde in een offerte, en dan hopelijk een order!

Autoportalen
Nu jaren verder is het niet veel anders.  Autoportalen zoals Nieuweautokopen.nl, Autotrader en Autotrack zullen je leads geven, contactverzoeken, bel mij verzoeken of informatieverzoeken.  Allemaal echte leads! (Overginds krijg je 4x zoveel telefoonleads binnen dan internetleads via die portals.)  Maar wat doe je nu met die internetlead?

VS
Onderzoek in de VS leert ons waardevolle cijfers. Immers de lead die u ontvangt, via uw eigen website resulteert in 33% van de gevallen pas in een verkoop na de 60ste dag. 55% van de leads koopt zeker niet na 7 dagen. Het geeft je te denken….. Immers de gemiddelde dealer geeft na 2x bellen op. Dus na 7 dagen, vallen de 3.2 concurrenten (een prospect stuurt gemiddeld 4.2 verzoeken) af doordat de prospect niet direct tekent bij het kruisje.

Prijs is dan geen issue, als het al een issue is. Maar de dealer die snapt dat een lead een bepaald proces dient te ondergaan met een correcte standvastige opvolging kan veel bereiken! 22% van de leads koopt namelijk bij de goedkoopste dealer, 78% dus niet! 78% koopt bij diegene die het proces op orde heeft om de lead ook na 7 dagen tot en met 120 dagen te volgen, te bellen, te verrijken en toe te slaan als het tijd is. Wie wil jij zijn?

En?
Leads zijn geen orders, als het al orders waren, waren ze niet doorgestuurd naar de dealers, dan had ik het zelf, of een website het ook wel kunnen doen, toch?

Lees ook

#DCDW invest in people
15 februari 2024

Waarom je wel moet investeren en de tijd moet nemen!

Eindelijk winst #DCDWeekupdate
9 februari 2024

Eindelijk winst

1 februari 2024

Daar zitten we weer!

25 januari 2024

Aandeelhouder Carmen Automotive BDC