De volgende fase van Calldrip!

Calldrip AI wordt geïntroduceerd in Q3 en Q4 2023!

Wij als #DCDW, vertegenwoordigen Calldrip, een Rapid Response Tool, al een groot aantal jaren in Europa. Naast dat het geweldige partners en vrienden zijn geworden, ontwikkelt Calldrip ‘gewoon door’. En met ‘gewoon door’ bedoel ik dat Calldrip, naast dat het de verkoper snel in contact brengen met de potentiële klant door middel van een telefoongesprek, biedt Calldrip features die belangrijk zijn voor het succes van het systeem. Denk bijvoorbeeld aan de inspectie- en coaching mogelijkheden van Calldrip.

Duizenden gesprekken per dag!

Soms lopen wel duizenden gesprekken per dag van Nederlandse dealers met hun klanten door Calldrip. Vaak worden die gesprekken opgenomen voor kwaliteits- en trainingsdoelen. Wij beoordelen die gesprekken binnen 24 uur. Dat betekent dat onze #DCDW Quality managers elk gesprek apart beluisteren, beoordelen en scoren. Daardoor krijgen wij inzicht in welke verkoper de lead oppakt, of het een gesprek is of toch een voicemail, en of er een afspraak gemaakt wordt.

Call coaching door Ai

Gesprekken met een kans op een afspraak

De gesprekken waarbij er een kans was om een afspraak te maken, maar waar de verkoper geen afspraak heeft gemaakt, zetten wij apart. Zo’n gesprek is een gemiste kans! Dat gesprek wordt nogmaals door onze #DCDW Sales Trainers beluisterd en van audio feedback voorzien. De betreffende verkoper krijgt dan een e-mail met een link naar een beschermde omgeving om daar zijn eigen gesprek te beluisteren. Ook krijgt hij daar adviezen, zodat hij weet wat hij in zijn volgende gesprek kan verbeteren. De groei van een groot aantal verkopers is dan ook direct toe te schrijven aan deze methode; het ontwikkelen van je skills door elke dag vijf minuten te trainen.

Sneller je leads opvolgnen? Calldrip

Calldrip AI

In de loop van dit jaar zullen wij een aantal zaken automatiseren door middel van AI. Alle gesprekken kunnen dan beoordeeld worden door onze Calldrip AI, die wij als #DCDW trainen voor de Nederlandse, Vlaamse en Franstalige dealers. Waar wij nu vier KPI’s meten (verkoper, wow, voicemail/gesprek en afspraak ja/nee), kunnen we straks per dealer tot tien verschillende KPI’s meten. Vindt een dealer het belangrijk dat de verkoper een afspraak bevestigt per e-mail en dus het mailadres checkt? Dan kunnen we dat automatisch meten. Of stel dat je extra garantie aanbiedt en je wilt weten of je verkoper die extra zekerheid aanbiedt, ook dat is te meten. Of een importeur wil helder hebben op welke actie de klant binnenkomt, het wordt inzichtelijk gemaakt.  We kunnen tot tien KPI’s per dealer meten.KPI's in Calldrip gesprek

Automatisch een samenvatting en daarna direct in LEF, Websolve of Walcu

Calldrip AI maakt ook geautomatiseerd een samenvatting van het gesprek tussen verkoper en potentiële klant en die samenvatting gaat direct naar Websolve, LEF of Walcu CRM. Daarnaast kan de verkoper en/of de manager direct de score en de samenvatting per e-mail ontvangen. Gemiste kansen kunnen zo direct worden opgevolgd.

hoe kan calldrip call coaching mijn auto bedrijf helpen?

Dat is nog niet alles! Bij elk gesprek horen coaching notes, die aan de hand van de scoring KPI’s worden vastgesteld. Die notes zijn verbetertips voor het volgende gesprek en de verbeterpunten zijn gebaseerd op het training curriculum van de #DCDW.

 

In bovenstaande video hoor je een gesprek van een verkoper met een potentiële klant, gespeeld door stemacteurs met fictieve namen. Je ziet de AI meelopen om waar mogelijk, de audio om te zetten in tekst. Daarna zal Calldrip AI van die tekst een samenvatting maken, die je hieronder ziet.

Samenvatting prima!

Zoals je ziet, is die samenvatting prima. Daaronder vind je de coaching notes voor de verkoper. Hij kan deze inzetten om in zijn volgende gesprek tot een beter resultaat te komen. Het mooie is, dat wij van elke KPI weer trainingsvideo’s kunnen maken om de verkoper de juiste tools te geven om succesvoller met leads om te gaan!

callcoaching door Ai

Het voordeel?

Het voordeel voor importeurs en dealerholdings is evident! Naast een snelle opvolging van leads, tussen de 0,30 seconden en 2 minuten, weet je na het gesprek direct het resultaat van de call. Je weet ook meteen of de KPI’s wel of niet besproken zijn en je kunt de verkoper meteen van feedback voorzien. Vooral dat laatste is belangrijk, want leads zijn niet vrijblijvend. Tot slot, je weet meteen wat de vervolgstappen zijn!

Kijk, AI gaat nog geen auto’s voor je verkopen, daarvoor hebben wij gelukkig nog steeds autoverkopers nodig. We kunnen die verkopers wel beter trainen door AI in te zetten. Bovendien, iedere manager zou moeten willen meten wat de tussenstand is met betrekking tot de status van leads! #DCDW en Calldrip AI kunnen daarbij helpen!

Lees ook

#DCDW invest in people
15 februari 2024

Waarom je wel moet investeren en de tijd moet nemen!

Eindelijk winst #DCDWeekupdate
9 februari 2024

Eindelijk winst

1 februari 2024

Daar zitten we weer!

25 januari 2024

Aandeelhouder Carmen Automotive BDC