Google My Business, twee tips die van belang kunnen zijn!

Google My Business – Search Result Zero!

Google My Business is je belangrijkste online showroom, naast je eigen website natuurlijk. Zeker als autobedrijf kun je niet zonder goede zichtbaarheid via Google My Business. Google My Business is ook belangrijk als je de veelgebruikte navigatiesystemen via Apple Carplay of Android Auto in ogenschouw neemt. Waze en Google Maps maken gebruik van de informatie die jij als ondernemer geeft! Dat lijkt vreemd, want Google zou eigenlijk al alles van je bedrijf kunnen weten, toch?

Google zou eigenlijk al alles van je bedrijf kunnen weten, toch?

De vraag beantwoorden is best eenvoudig. Het antwoord is namelijk ‘nee’. Tuurlijk ziet Google dat je als Subaru-dealer onderhoud en service doet, maar wat betekent dat? Als je meerdere merken voert, zeker op één locatie zoals de Stellantis-merken straks, dan heb je meerdere accounts nodig. Eén account per merk, met de juiste primaire categorie. Nu is het tegenwoordig volstrekt logisch dat als je de zoekterm ‘Kia-dealer Ede’ gebruikt, de Kia-dealer in Ede naar boven komt en niet een universeel autobedrijf.

Je ziet in bovnstaand voorbeeld dat de primaire categorie ‘Autohandel’ is in plaats van Kia-dealer. Echter, als je zoekt naar ‘Kia Picanto APK Ede’ dan krijg je opeens te maken met het ‘Local Pack’.

De localpack zijn die Google Mybusiness listings waarbij ook opeens andere autobedrijven meedoen. Waarom staat autobedrijf X er wel bij en autobedrijf Y niet?

En wil je als autobedrijf, Google laten zien wat je allemaal aanbiedt, of wil je dat Google het raadt?

1ste tip

De eerste tip gaat over services, zie onderstaand plaatje waar je dat kan zien.

De services zijn gekoppeld aan de categorieën, waar wij het net over hadden. Als je één account hebt voor sales en service, dan heb je de subcategorie nodig: “autoreparatie en onderhoud” als je dan service aanklikt dan kun je “meer service aanklikken” zie hieronder.

Daarna krijg je deze opties opeens, waarbij je met de + al deze werkzaamheden, services kan toevoegen aan je Google Mybusiness listing.

De kans dat je dan gevonden wordt door potentiële klanten die in jouw buurt naar een autobedrijf zoeken die bijvoorbeeld “uitlaat” “versnellingsbak reparatie” doet is vele malen groter! Mybusiness werkt super, wanneer je Google informatie geeft waarmee ze werken.

Tip 2: Foursquare

Bij het optimaliseren van je eigen listings kun je dus naast de primaire categorie, 9 subcategorieën kiezen. Grotere dealers kunnen zelfs het beste 1 Mybusiness listing maken voor sales, en de andere voor service. Voor beide zijn er meer dan 10 categorieën te kiezen, zie ook voorbeeld.

Voor merkdealers is het altijd de primaire categorie (merk)-dealer en dus geen autodealer, waarvan Google vind dat je een universeel autobedrijf bent, met verkoop occasions.

Voor merkdealers is het altijd de primaire categorie (merk)-dealer en dus geen autodealer!

Krijg je bij de optimalisaties te maken, met aanpassingen vanuit Google omdat ze niet kunnen verifiëren wat je aanpast, dan komt de eerste tip goed van pas. Als je in voorbeeld telefoonnummers aanpast, of bij Renault bijvoorbeeld een aparte Dacia MyBusiness account aanmaakt en deze wordt aangemerkt als “duplicate” dan kun je het volgende doen: Je listing ook aanmaken bij Foursquare!

Ja, sommige van u weten dat nog van “vroeger” dat je op Twitter jezelf ergens incheckt, en dat ging via Foursquare. Echter, dit is doorontwikkeld als een soort Gouden Gids, waarbij Google het gebruikt om informatie te verifiëren. Bij Ligier Store kreeg ik een telefoonnummer niet aangepast, door het aan te passen op de pagina bij Foursquare lukte dit wel binnen een week. Zie onderstaande listing van de Ligier Store Doesburg bij Foursquare.

Twee tips van vele tips die voorkomen in mijn Google Mybusiness trainingen die ik tegenwoordig mag geven, tot zelfs aan Afrika, Australië en Azië aan toe!

Meer weten? Gratis training op donderdag 6 juli

Donderdagavond doen we dan ook een start training met alle basiselementen van een goede Automotive Google Mybusiness pagina! Als een autobedrijf graag zijn listing geoptimaliseerd wil hebben in deze uitzending, dan hoor ik deze graag! Meld je dus direct gratis aan voor deze training via deze link!

Lees ook

#DCDW invest in people
15 februari 2024

Waarom je wel moet investeren en de tijd moet nemen!

Eindelijk winst #DCDWeekupdate
9 februari 2024

Eindelijk winst

1 februari 2024

Daar zitten we weer!

25 januari 2024

Aandeelhouder Carmen Automotive BDC