Google Places wordt Google +

Afbeelding

Dealers en Universelen pas op! Google Places wordt Google +

Onlangs is door Google een aantal zaken aangepast waardoor het steeds duidelijker wordt, dat de Sociale Impact van zoeken door Google wordt onderschreven, maar ook met volle kracht wordt ontwikkeld. Google heeft de afgelopen jaren al volop geëxperimenteerd met zaken waarbij Google Places er voor mij altijd wel uitsprong.

Namelijk Google Places is in combinatie met een Smart Phone een echte killer. Als je er goed mee omgaat als bedrijf dan zijn er vele mogelijkheden om prospects te beinvloeden in de ZMOT. Of te wel, je bent in Eindhoven, je zoekt op je Smartphone een Ford dealer, en het eerste resultaat is een Google Places pagina, en dus niet je eigen url. Nu is er al veel geschreven over Google Places en wat je er als autobedrijf mee moet doen, maar toch gebeurd het niet.

Een voorbeeld wat er kan gebeuren met sociaal zoeken is dan ook de zoekterm “Ford Eindhoven” De Google places pagina, wat nu al een Google + pagina, staat als eerste zoekresultaat naast de eigen url en is dus een factor waar je rekening mee moet houden. Deze vermeld twee recensies van Google gebruikers. Twee niet echt positieve reacties mag je wel zeggen, in de ZMOT een uitermate slechte zaak voor Ford Eindhoven.

Nu er steeds meer Android Smartphones uit de winkels vliegen met allemaal Google Accounts die gekoppeld zijn aan een blanco Google + profiel kun je uitrekenen wat de nieuwe Google + pagina voor je bedrijf gaat betekenen. Meer contact en review mogelijkheden voor de klanten om zijn of haar netwerk op de hoogte te houden van de ervaringen met uw bedrijf. Zoeken wordt daardoor steeds socialer en regionaler in plaats van landelijker. En u kunt de reviews niet eerst screenen!

Google + en je eigen bedrijfs-profiel wordt door alle Smart Phones gebruikers met voornamelijk Android besturingssystemen en Google accounts meer en meer iets om daadwerkelijk op te pakken zodat ook de klanten die wel tevreden zijn, hun mening over u en uw bedrijf gaan verkondigen. Claim uw eigen Google + domein dan ook snel en laat zien wie u bent!

Lees ook

4 augustus 2021

Niet alle autoportals zijn hetzelfde

27 juli 2021

Nieuwe updates van Google MyBusiness voor Cars! (GMB)

13 juli 2021

Hoe ga je om met een normale vraag (inruilauto) van de klant, bij de leadopvolging?

6 juli 2021

Brochure-leads: Help!!!! Een folder aanvraag, wat nu?