Het zal niet meer “gemakkelijk” gaan!

Het is donderdag en dat betekent dat ik een artikel of blog ga schrijven. Iets wat ik al vanaf 2004 doe. Maar hoe is dit tot stand gekomen?

Ik ben begonnen op het moment dat staatssecretaris Wijn het normaal vond dat particulieren 518% meer wegenbelasting voor hun bedrijfswagens moesten gaan betalen. Een bom onder een bedrijfsmodel, wat ik fout had. Ik was er schuldig aan om mij teveel te focussen op een markt die blijkbaar niet zo standvastig was dan in eerste instantie leek. De lobby van de Bovag was destijds zo ontzettend zwak, dat dit voor mij de aanleiding was om mijn eerste blog te schrijven. Wat wel handig was, is dat ik makkelijker schrijf als ik gefrustreerd ben. Een gewoonte was geboren. Destijds heette het alleen nog geen content of influencer marketing maar die economische dip gaf mij zeker nieuwe kansen.

Het zal niet meer “gemakkelijk” gaan

De invloed van de situatie in Oekraïne/Rusland

Daarom heb ik er nu wel moeite mee om iets te gaan schrijven over het opvolgen van leads en de wijze waarop je dat beter moet doen. En moeten zul je…..want de wereld is en wordt anders. Het gaat niet zo gemakkelijk meer zijn als de laatste, pakweg, 18 maanden. Wat er nu gebeurt in Rusland en Oekraïne heeft impact, impact in de zin dat het mij 24/7 bezighoudt. Maar laten we eerlijk zijn, we staan aan de zijlijn te kijken en meer dan geld naar een goed doel overmaken, kom ik zelf ook niet. Het voelt ongemakkelijk.

Hoe het ook gaat aflopen, ook al komt er een wapenstilstand, hier zijn wij de komende jaren nog niet vanaf. Alles gaat qua energie en materialen duurder worden en dat betekent een onzekere economische tijd, waarin je wel degelijk beter MOET.

Neem je leads in deze tijd serieuzer dan ooit

Prima als je denkt dat je jezelf ondanks de tegenwind met een zesje ook staande kan houden, maar ik ontwikkel mij en mijn bedrijf liever tot een 10. Het aantal kansen zal minder gaan worden. Dit geldt dus ook voor leads. Daar moet je, vooral in deze tijd, écht beter mee scoren. Een percentage van 13% als absoluut minimum op alle online kansen is te laag, het moet en kan hoger. Dat laten genoeg dealers zien. Maar de verkoper die denkt het zal mijn tijd wel duren, die tijd is gekomen…

Een percentage van 13% als absoluut minimum op alle online kansen is te laag, het moet en kan hoger. Dat laten genoeg dealers zien.

Lees ook

#DCDW invest in people
15 februari 2024

Waarom je wel moet investeren en de tijd moet nemen!

Eindelijk winst #DCDWeekupdate
9 februari 2024

Eindelijk winst

1 februari 2024

Daar zitten we weer!

25 januari 2024

Aandeelhouder Carmen Automotive BDC