Mijn ervaring: 4 dagen NADA Las Vegas 2022!

Het zit er weer op! Mijn 10de NADA, als ik het goed heb, en het was weer als vanouds! Van Corona was praktisch niets meer te merken. Dat zag je ook terug aan de energie van de aanwezigen. Je voelde gewoon dat iedereen snakte naar een event wat zich nu eens niet afspeelt via een beeldscherm.

Je voelde gewoon dat iedereen snakte naar een event wat zich nu eens niet afspeelt via een beeldscherm.

De NADA 2022

De NADA duurt 4 dagen, met een vast schema, waardoor je alles kan doen wat je zou willen doen. Door het verschil in tijd, in Las Vegas is het 8 uur vroeger dan Nederland, waren wij nu eens een dag eerder. Hierdoor konden wij wat fitter aan de conferentie beginnen. Omdat het eindelijk weer kon, hebben we alles ook visueel vastgelegd! Bekijk daarvoor de nieuwste #DCDWeek die we iedere week op maandag op mijn YouTube kanaal uitbrengen!

 

Aangekomen in Las Vegas

De eerste dag hebben wij, en daarmee bedoel ik Gerben Beck, Stefanie Meenink, mijn vrouw Olga, maar ook drie collega’s van Marktplaats (Michiel Aker, Melvin Ester en Alexander Prinssen) goed gebruikt! Waar de beide dames gingen shoppen, zijn de heren op pad geweest en hebben we drie verschillende, landelijk opererende occasion bedrijven, die ik al jaren volg, bezocht. Dat zijn namelijk Carmax, Autonation USA en EchoPark (Sonic Automotive). Van alleen deze bezoeken, kan en ga ik nog een aantal artikelen schrijven. Ik heb hier namelijk behoorlijk wat waardevolle kennis kunnen vergaren!

NADA 2022

In de middag had ik met team #DCDW een echt teamuitje gepland. We gingen met de helikopter naar de Grand Canyon om aan de oever van de Colorado rivier te picknicken. Na de picknick vlogen we met zonsondergang weer terug over de Strip van Las Vegas. Echt een bucketlist dingetje!

Helikoptervlucht Grand Canyon

Dag 1 van de NADA: Veel workshops

De eerste dag van de NADA begint normaliter in de middag. Er worden dan drie workshops gegeven. Aangezien we als team #DCDW met drie personen vertegenwoordigd zijn, konden we in totaal 9 workshops volgen, waardoor wij de opgedane kennis met elkaar konden delen. Zelf vond ik de workshops van Jennifer Suzuki, Jonathan Dawson (wellicht een toekomstig #DCDW spreker) en Troy Spring (idem wellicht een #DCDW spreker) inspirerend. Vooral omdat de content die zij deelden mij verschillende nieuwe inzichten gaf.

Zelf vond ik de workshops van Jennifer Suzuki, Jonathan Dawson (wellicht een toekomstig #DCDW spreker) en Troy Spring (idem wellicht een #DCDW spreker) inspirerend.

In de avond waren wij samen met team #DCDW en Marktplaats aanwezig bij de AWA Awards van PCG Digital en Brian Pasch. Een event waarin de beste online proposities met een AWA Award voor een bepaalde categorie worden beloond. Dit kon in de volgende categorieën: Beste Automotive Website Platform, Beste Marketing, Beste Social Media Marketing en Beste Training. In de laatste categorie waren wij genomineerd. Hier mochten wij, zoals je misschien al gehoord hebt, een Award voor mee naar huis nemen! We hadden deze Award namelijk voor onze Call Coaching services in combinatie met Calldrip ontvangen!

Dag 2 van de NADA: De officiële opening

De tweede dag staat in het teken van de officiële opening van de NADA show en de Expo floor. De Expo is ontzettend groot. Je loopt zomaar 20.000 stappen in één middag. Alle exposanten inzake autodealers staan er. Dus garagedeur fabrikanten, portals, autowasstraten en jawel zelfs bedrijven die private jets verkopen. In de middag wordt de conferentie door de voorzitter van de NADA in de grote zaal (20.000 stoelen) geopend en komt er een bekende Amerikaanse spreker. In dit geval was het Dana Perino van Fox News met een leuk verhaal over de ervaring die zij met de verschillende presidenten van de USA had. Daarnaast werd op deze dag ook de Time Dealer of the Year gekozen! Er waren minder workshops maar we konden er in ons geval toch nog één bezoeken.

Dag 3 van de NADA: Bezoeken van de Expo

Op deze dag zijn er relatief meer workshops. Maar het gaat vooral om het bezoeken van de Expo en het bezoeken van onze partner Calldrip, die een leuke stand had! Het was weer leuk om elkaar in het echt te ontmoeten en de nieuwe gave updates van Calldrip, die ook naar Nederland komen, onder ogen te zien! Funfact: Op deze Expo kwam ik voor het eerst in aanraking met Calldrip en je ziet maar weer, wat de investering in zo’n reis teweeg kan brengen.

Uiteraard zijn er over deze dag ook een tweetal aan workshops gegeven, maar is er vooral in de grote zaal beweging. De nieuwe voorzitter van de NADA geeft daar zijn State of the Union af. Daarna was het tijd voor een NFL “Hall of Famer” genaamd Michael Strahan om de dag af te sluiten. ‘s Avonds zijn wij lekker gaan eten met de collega’s van Marktplaats en Clem Dickmann in een van de vele restaurants in The Venetian.

Calldrip stand tijdens de NADA

Dag 4 van de NADA: De meest waardevolle dag

Dag vier van de NADA was eigenlijk de leukste dag van allemaal. Het is namelijk een dag met één of twee workshops, weinig mensen op de Expo (misschien omdat ze allemaal uitslapen van een zaterdagavond in Vegas?) en medewerkers op de stand die weinig aanspraak hebben. Maar waarom vind ik dat dan zo leuk? Zo’n dag biedt kansen. Het is voor mij juist de dag waar ik in het verleden veel mensen heb ik leren kennen en deals heb kunnen sluiten. Juist omdat het zo rustig is! Ik snap nog steeds niet waarom zo weinig mensen hier gebruik van maken. Want samen met Michiel Aker de juiste stands afgaan en spreken met de juiste mensen, wat krijg ik daar een energie van!

Zo’n dag biedt kansen. Het is voor mij juist de dag waar ik in het verleden veel mensen heb ik leren kennen en deals heb kunnen sluiten. Juist omdat het zo rustig is!

Maar toch vliegt de tijd en is het ineens 13:00 uur, oftewel tijd om naar het vliegveld te gaan voor een directe vlucht naar Amsterdam. Ik kan dan natuurlijk zeggen dat alleen je geld in Vegas achterblijft, maar de nieuwe opgedane kennis, inspiratie en mensen die wij hebben leren kennen, is de investering meer dan waard. Natuurlijk is zo’n reis/uitje ook een mooie kans om de waardering, die ik voor mijn collega’s Gerben en Stefanie heb, te delen!

Next Year, Dallas! Ook leuk!

Lees ook

#DCDW invest in people
15 februari 2024

Waarom je wel moet investeren en de tijd moet nemen!

Eindelijk winst #DCDWeekupdate
9 februari 2024

Eindelijk winst

1 februari 2024

Daar zitten we weer!

25 januari 2024

Aandeelhouder Carmen Automotive BDC