Podcast 304: Rob Hilferink van Acanthis

Welkom allemaal bij een nieuwe podcast met de missie om de online automotive beter te maken. Vandaag is onze gast Rob Hilferink van Acanthis. Rob, wil je jezelf voorstellen aan onze luisteraars en vertellen wie je bent en wat je doet?

Acanthis is gespecialiseerd in digitale documentmanagementsystemen. Met ons softwarepakket DocBase helpen we bedrijven bij het beheren van documenten en documentstromen. In de mobiliteitsbranche maken we documentbeheer voor autobedrijven gemakkelijker, prettiger en goedkoper. Het verkoopproces van een auto is complex. Met betrekking tot documentatie komt er veel bij kijken. Verkoopdossiers zijn een hot item. Met name de compleetheid ervan. Papieren documenten nemen veel ruimte in beslag. Het bijhouden, controleren en bewerken kost veel tijd. DocBase werkt volledig digitaal.  Alle documenten komen automatisch in het juiste dossier terecht.

Dynamische checklist

DocBase koppelt documenten op basis van het chassisnummer, het kenteken of een DMS-code automatisch aan het juiste dossier. We koppelen met alle bekende dealermanagementsystemen. Vanuit dealerbedrijven krijgen we regelmatig de vraag of we verkoopdossiers kunnen uitbreiden met documentatie over bijvoorbeeld garantiezaken en schadeherstel. Dankzij de flexibiliteit van onze software kunnen we dat snel inregelen. Onderdeel van DocBase is een dynamische checklist. Aan de hand van kleurlabels kunnen gebruikers zien of een dossier compleet is of dat er zaken ontbreken. Zo heeft iedereen altijd maximaal overzicht en inzicht.

Business information

“Een digitaal documentmanagementsysteem is ook handig voor audits. Je kan snel de gewenste documenten opzoeken en inzien. DocBase is interessant voor merkdealers en onafhankelijke autobedrijven. De software is schaalbaar. Klanten rekenen per dossier af. Het maakt dus niet uit of een autobedrijf één vestiging of honderd vestigingen heeft. Uiteraard zijn alle gegevens goed beveiligd. De digitale dossiers staan allemaal opgeslagen op Nederlandse servers. Op dit moment zijn we bezig met de ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten. We voegen nieuwe dynamische rapportagetools toe zodat verkopers en managers DocBase actief kunnen inzetten als business information tool.”

Rob, dankjewel voor je komst naar de studio en voor het leuke gesprek. Luisteraars tot de volgende keer. Volgende week is er een nieuwe podcast met een nieuwe gast.

 

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldripCARMEN Automotive BDC, en Vinacles

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom kiezen voor Vinacles?

Vinacles biedt verschillende diensten met als doel uw automotive gerelateerde werkprocessen zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk te maken. Door middel van de verschillende applicaties en diensten faciliteert Vinacles in de complete optimalisatie van uw bedrijfsproces op één platform. Denk hierbij aan Garage en Fleet-managementsystemen, RDW-diensten, Occasion remarketing, Voertuigdata en Import- en export.