Podcast 322: Frederieke Vroom van Scrive

Welkom allemaal bij een nieuwe podcast met de missie de online automotive beter maken. Vandaag doen we dat met Frederieke Vroom van Scrive. Frederieke, leuk dat je er bent. Wil je aan onze luisteraars vertellen wie je bent en wat je doet?

Customer journey

“Ik ben Frederieke Fréderique Vroom en ik ben werkzaam bij Scrive. Scrive is van origine een Zweeds bedrijf. We hebben in vier landen een kantoor. Ik werk vanuit ons kantoor in Amsterdam en ben verantwoordelijk voor de automotive markt in de Benelux. Scrive is gespecialiseerd in digitaal ondertekenen en digitaal identificeren. Wij digitaliseren een stukje van de customer journey. Bijvoorbeeld het ondertekenen van een koopovereenkomst. Verkopers hoeven niets meer te printen of scannen en kunnen documenten digitaal aan klanten aanbieden. Een digitale handtekening zetten kan op verschillende manieren. In Nederland zetten mensen graag een krabbel, maar het kan ook met een uitgeschreven naam, met een druk op de knop en bij wijze van spreken zelfs met een smiley.”

Sneller factureren

“Binnen de automotive branche bedienen we verschillende klanten, waaronder autobedrijven, leasemaatschappijen en verhuurbedrijven. Digitaal identificeren is een belangrijk onderdeel van digitaal ondertekenen. Wij kunnen controleren of de persoon die tekent ook echt die persoon is. Digitaal ondertekenen heeft verschillende voordelen. Het bespaart tijd en biedt gemak aan de verkoper. Ook voor de aftersalesafdeling heeft het meerwaarde. Bij meerwerk kan je een klant direct digitaal om akkoord vragen. Vervolgens kan je sneller factureren omdat alle documentatie sneller compleet is.”

Digitaal wordt de norm

“Digitaal ondertekenen wordt steeds meer een commodity. Digitaal ondertekenen en identificeren wordt een steeds belangrijker onderdeel van de digitale customer journey. Wij zien voorlopig in Nederland dat er nog steeds veel geprint wordt. Aan de andere kant wordt digitaal en papierloos werken op steeds meer plekken de norm. Ook in de automotive branche. Met onze diensten kan je klanten gemakkelijker laten tekenen. In de showroom en bij online verkoop. We hebben al verschillende koppelingen met automotive softwarepakketten, waaronder UnameIT. Eind dit jaar komt daar een nieuwe koppeling met CarWise bij.”

Frederieke, dankjewel voor je komst naar de studio in Ede. Luisteraars ook bedankt. Volgende week is er weer een nieuwe podcast met een nieuwe gast.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldripCARMEN Automotive BDC en Vinacles

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom kiezen voor Vinacles?

Vinacles biedt verschillende diensten met als doel uw automotive gerelateerde werkprocessen zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk te maken. Door middel van de verschillende applicaties en diensten faciliteert Vinacles in de complete optimalisatie van uw bedrijfsproces op één platform. Denk hierbij aan Garage en Fleet-managementsystemen, RDW-diensten, Occasion remarketing, Voertuigdata en Import- en export.