Ronald van den Broek van 402 Automotive

Welkom allemaal bij onze podcast met de missie de online automotive beter maken. Vandaag gaan we dat doen met Ronald van den Broek van 402 Automotive. Ronald, wil je jezelf aan onze luisteraars voorstellen en vertellen wie je bent en wat je doet?

Echte petrolheads

“Sinds de jaren negentig ben ik organisator van offline auto-evenementen. Het eerste evenement dat ik organiseerde, was het Duitse Autosport Festival op Zandvoort in 1996 en 1997. Voor de derde editie verhuisde het festival naar Assen en daar zitten we 27 jaar later nog steeds. Later kwamen daar merkgebonden festivals bij. Op de circuits van Baarlo en Lelystad experimenteerden we met een Japanse dag, een Italiaanse dag, een Opel-dag en een BMW-dag. Met de evenementen richten we ons op echte petrolheads. Er komen veel liefhebbers op af die zelf aan hun auto’s sleutelen.”

50.000 bezoekers

“De Fast & Furious-films en de Need for Speed-games zijn ontzettend belangrijk geweest voor het aanjagen van de autohobby bij jongeren. Dat zagen we terug aan de bezoekers. We organiseerden legale straatraces waar autoliefhebbers op een veilige manier op het circuit tegen elkaar konden sprinten of racen. Samen met online lifestylemerk DAY1 organiseerden we afgelopen zomer DAY1 World of Cars in Jaarbeurs Utrecht. Daar kwamen in drie dagen tijd 50.000 bezoekers op af. Europawijd zie je dat veel traditionele autoshows verdwijnen. Met DAY1 World of Cars brengen we auto’s, shows en actie bij elkaar. Dat is een concept dat aanslaat.”

Offline en online

“Bezoekers vinden de combinatie van mooie auto’s en beleving is belangrijker dan dure merkenstands en chique vloerbedekking. Onze opzet trekt ook jongeren aan. We willen het concept in de toekomst in andere landen gaan uitrollen. De combinatie van een offline-evenement en sterke onlinemarketing, bijvoorbeeld met campagnes op social media, zorgt voor extra aandacht. Naast World of Cars organiseren we twintig andere events. Voor een aantal evenementen werken we samen met auto-importeurs. Voor 2023 zijn we bezig met World of Cars in Expo Brussel. We kijken ook naar de mogelijkheden om het concept uit te breiden naar Dubai.” 

Ronald, dankjewel voor het gesprek en voor jouw komst. Volgende week is er weer een nieuwe gast voor onze missie om de online automotive beter te maken.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN BDC en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2022? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder. SpinCar is o.a. exclusief partner van AutoTrack.nl”