Toyota Nederland uitgeroepen als meest klantgericht? Neeeeeeee

Toyota is door klanten uitgeroepen tot meest klant gerichte bedrijf van Nederland?

Dit is een gedeelte van het persbericht:

Toyota Nederland is het door de consument uitgeroepen tot het meest aanbevolen én meest klantgerichte bedrijf van Nederland. In Wassenaar ontving gisteravond de Toyota organisatie als geheel de overall Customer Centric DNA Award (CCDNA) 2013 voor meest klantgerichte organisatie. In de sector automotive won Toyota deze prestigieuze titel voor de derde keer op rij. Eerder die dag nam Toyota in Rotterdam ook al de titel van ‘Superpromoter 2013’ in ontvangst. Consumenten hebben Toyota daarmee ook nog eens uitgeroepen tot het meest aanbevolen automerk van Nederland.

Pantlin met 59TSJ5 groot

Prachtige prestatie voor de mannen en vrouwen in Raamsdonkveer. Echter bij Nieuweautokopen.nl merken wij elke dag dat Toyota nu net niet klantgericht is. Onze klanten, die ondanks slechte ervaringen met sommige dealers de nieuwe Toyota online willen bestellen, worden met de meest rare bewoordingen bang en nerveus gemaakt. Terwijl die klanten bewust kiezen voor een Toyota, alleen niet bij die dealer. Nieuweautokopen.nl bestelt dan een nieuwe Toyota, net als alle andere nieuwe auto’s bij een Nederlandse dealer, echter er is vrijwel geen enkele dealer in Nederland die open en transparant wil laten zien, dat wij samen werken, omdat de meest klant vriendelijke organisatie dit ‘bestraft’

Wij hebben al diverse malen met L&P gesproken over deze onwil en het wel of niet onder druk zetten van dealers, echter de praktijk is nog steeds van alle dag. Klantgericht? Dat betekent ook met partijen zoals ons, fatsoenlijk communiceren en afspraken maken, waarbij wij met alle dealers zaken willen doen op basis van postcode. Ik gun Toyota het beste, alleen is het voor ons het meest klantonvriendelijke  automerk wat er in Nederland te koop is.

Lees ook

#DCDW invest in people
15 februari 2024

Waarom je wel moet investeren en de tijd moet nemen!

Eindelijk winst #DCDWeekupdate
9 februari 2024

Eindelijk winst

1 februari 2024

Daar zitten we weer!

25 januari 2024

Aandeelhouder Carmen Automotive BDC