Twee Zwolse ondernemers zagen een gat in de markt

De mannen achter de autowebsite Nieuweautokopen.nl zijn Paul de Vries en Eric Selles. ‘(Internet)pioniers’ noemen zij zichzelf, met ruime ervaring in dealer- en schadebedrijven. De Vries en Selles verkochten al tweedehands auto’s via het wereldwijde web. Daar komen nu nieuwe auto’s bij. De website werkt alleen met officiële merkbedrijven. Een potentiële klant kan op nieuweautokopen.nl middels een offerte aangeven naar welk model hij op zoek is. Dat kan tamelijk specifiek: zaken als extra’s, carrosseriekleur en zelfs de gewenste levertijd kunnen worden ingegeven.

Nieuweautokopen.nl levert in principe alle in Nederland beschikbare merken en modellen. De onderneming gaat vervolgens de dealervoorraden en restpartijen af om te kijken of de gewenste auto er tussen zit. Gaat de klant akkoord, dan dient hij dat twee keer elektronisch te bevestigen alvorens hij een koopovereenkomst krijgt thuisgestuurd. Pas wanneer die ondertekend is geretourneerd, plaatst nieuweautokopen.nl de bestelling. Die is vanaf dat moment bindend. Op alle auto’s is de fabrieksgarantie van toepassing. Aan inruilen doet de website niet, maar dat is mogelijk via één van de aan nieuweautokopen.nl gelieerde partners.

Ook een financiering en verzekeringen zijn extern te betrekken. Is de betaling eenmaal gedaan (middels een telefonische overboeking of gewoon met de pin), dan kan je kiezen waar de auto wordt afgeleverd. Bij een merkdealer van nieuweautokopen.nl, het hoofdkantoor in Apeldoorn, een van de aangesloten Bosch Car Service-punten of op een door de klant gewenste locatie. nieuweautokopen.nl biedt kortingen van 5 tot 35 procent. Bron: Autovisie.nl

Lees ook

#DCDW invest in people
15 februari 2024

Waarom je wel moet investeren en de tijd moet nemen!

Eindelijk winst #DCDWeekupdate
9 februari 2024

Eindelijk winst

1 februari 2024

Daar zitten we weer!

25 januari 2024

Aandeelhouder Carmen Automotive BDC