Wat betekent ChatGPT voor de retail automotive?

Deze week verraste Used Car Controller (UCC) de markt door te melden dat het nu ook een ChatGPT beschikbaar heeft. Deze open AI-oplossing is de schrik van elke leraar die opstellen en scripties beoordeelt: je voert wat kernwoorden in en de tekstrobot produceert een tekst. ChatGPT is zo goed en out of the box dat het vooral geschikt is voor mensen die het bijvoorbeeld lastig vinden om teksten te schrijven.

Bij de Ligier Store Doesburg gebruikten wij al een soort AI-oplossing binnen UCC: de tekstgenerator van Taggle. Deze maakt per auto een specifieke tekst, zodat er bij tien gelijkwaardige auto’s toch tien verschillende teksten staan. ChatGPT doet dit ook en maakt er een iets langere tekst van.

Dit is de tekst van de ChatGPT:

Ligier JS60 Sport Ultimate

Word helemaal verliefd op de prachtige Ligier JS60 Sport Ultimate SUN DCI Heritage Edition uit 2023! Deze diesel aangedreven brommobiel is met de hand geselecteerd en verkeert in een fantastische staat met slechts 2 kilometer op de teller.

 Deze bijzondere Ligier JS60 Sport Ultimate SUN DCI Heritage Edition is uitgevoerd in een prachtige en unieke blauwe kleur. Met zijn 6kW vermogen en een cilinderinhoud van 492cc is rijden altijd een groot feest.

Het interieur geeft deze brommobiel een extra luxe gevoel. De mooie Heritage Edition bekleding is niet alleen erg stijlvol, maar biedt ook extra comfort en ondersteuning tijdens het rijden. De stoelen zijn daarnaast uitgerust met armsteunen en automatische gordels.

Met de Ligier Store Doesburg – Experience Center kiest u voor een brommobiel dealer die gespecialiseerd is in het merk Ligier. Daarnaast bieden wij een breed scala aan opties voor uw Ligier JS60 Sport Ultimate SUN DCI Heritage Edition. Zo kunt u bij ons terecht voor opties als een navigatiesysteem, Bluetooth connectiviteit, parkeersensoren en nog veel meer.

Deze Ligier JS60 Sport Ultimate SUN DCI Heritage Edition is voorzien van talloze opties die het rijden nog aangenamer maken. Zo is deze brommobiel uitgerust met airconditioning, mistlampen voor, een radio Cd-speler en nog veel meer. U kunt met deze opties altijd comfortabel en veilig rijden, ook in minder gunstige weersomstandigheden. 

Deze Ligier JS60 Sport Ultimate SUN DCI Heritage Edition is een stijlfenomeen dat in veel opzichten overtreft. Zijn opvallende kleur geeft hem de unieke uitstraling die aansluit bij zijn sportieve karakter en de luxe interieur voorziet u van alle mogelijke gemakken, zodat u kan genieten tijdens het rijden.

Kom gerust langs bij Ligier Store Doesburg – Experience Center. Onze vriendelijke experts staan voor u klaar om al uw vragen over deze prachtige brommobiel te beantwoorden. Wij nodigen u graag uit voor een proefrit om zelf te ervaren hoe geweldig deze Ligier JS60 Sport Ultimate SUN DCI Heritage Edition rijdt. Neem nu contact met ons op en beleef de ultieme Ligier ervaring!

Dit is de tekst van Taggle:

Ligier JS60 Sport Ultimate

Op zoek naar een sportieve en luxe brommobiel die u een unieke rijervaring biedt? Kies dan voor de Ligier JS60 Sport Ultimate! Dit topmodel van Ligier is de perfecte combinatie van sportiviteit en comfort, en zal u keer op keer verbazen.

Met zijn gestroomlijnde design en moderne technologieën is de Ligier JS60 Sport Ultimate een echte eyecatcher. Het interieur is voorzien van hoogwaardige materialen en luxe extra’s, zoals een 3,25 inch touchscreen, Bluetooth, USB aansluiting, airconditioning en achteruitrijcamera.

De Ligier JS60 Sport Ultimate is uitgerust met een krachtige Lombardini DCI motor en sportieve bumpers voor en achter. Dankzij de stijve ophanging, schijfremmen en de geoptimaliseerde besturing biedt deze 45 km auto een indrukwekkende rijervaring die perfect past bij de sportieve uitstraling.

Of u nu in de stad rijdt of een langere reis maakt, de Ligier JS60 Sport Ultimate biedt het nodige comfort en gemak. En met de twee jaar garantie kunt u zorgeloos van elke rit genieten.

Er zijn veel geweldige opties als het gaat om 45 km auto’s, maar de Ligier JS60 Sport Ultimate onderscheidt zich door zijn sportieve karakter en luxe uitstraling. Dit topmodel is de perfecte keuze voor wie op zoek is naar een brommobiel van topkwaliteit.

Wilt u zelf ervaren wat de Ligier JS60 Sport Ultimate te bieden heeft? Maak dan nu een proefrit en ervaar de unieke rijervaring zelf! Kies voor de Ligier JS60 Sport Ultimate en ontdek wat deze sportieve 45 km auto te bieden heeft.


Beide teksten zijn niet foutloos en over smaak valt niet te twisten, maar je hoeft geen tekstschrijver te zijn om te zien dat ChatGPT niet het niveau van Taggle haalt. Gezien de enorme ontwikkelingskracht verwacht ik wel dat ChatGPT snel zal verbeteren, waardoor dezelfde vergelijking over zes maanden zo maar een ander resultaat zou kunnen laten zien. Het is prettig dat UCC beide opties ondersteunt, zodat je zelf de keuze kunt maken.

Wil je onze tekst over bijvoorbeeld de Ligier JS60 lezen, geschreven zonder robot, kijk dan op Ligierstoredoesburg.nl of klik hier.

 

Autochat

AutoChat was de eerste die ChatGPT beschikbaar maakte. Zij gebruiken kunstmatige intelligentie om een chatgesprek te beginnen of een afspraak te maken voor de werkplaats en/of salesafdeling. Die gesprekken zijn prima, werken voor 80% alle vragen af, mits er maar een duidelijke Call to Action aan vooraf gaat. Dat kan bijvoorbeeld het verzoek zijn om een afspraak te maken voor de werkplaats.

Waar de combinatie van Autochat en ChatGPT een beter resultaat oplevert, is als de klant een vraag stelt over de dealer die algemener is. Bijvoorbeeld, over service reviews van deze dealer. Dan kan Autochat, geholpen door ChatGPT, het antwoord geven. Daarmee zorg je ervoor dat je je duurste kanaal, het escaleren van gesprekken naar je medewerkers en of naar een escalatie service zoals Carmen Automotive BDC, minder hoeft in te zetten!

Walcu

Bij de Ligier Store Doesburg gebruiken wij als eerste autobedrijf in Nederland het Lead Management Systeem Walcu. Een platform dat veel mogelijkheden biedt om persoonlijke wensen door te voeren. Er is zoveel aan te passen, dat wij de ChatGPT in bèta draaien om alle vragen die klanten ons stellen via de Marktplaats Messaging-app te beantwoorden. De klant biedt € 1.000,- onder onze vraagprijs en de ChatGPT legt keurig uit waarom onze vraagprijs ook de verkoopprijs is. Ik denk dat wij als verkoper een beter antwoord kunnen formuleren, aan de andere kant weet ik ook dat heel veel verkopers helemaal geen antwoord geven. En dan is een antwoord van ChatGPT altijd beter!

 

Tot slot

Is ChatGPT bruikbaar? Zeker, wij gebruiken het bij  #DCDW veelvuldig voor onder meer Excel formules. Kan het behulpzaam zijn in het maken van deze teksten, e-mailopvolging en meer? Ook daar kan ChatGPT helpen. Bedenk wel dat een goed geschreven, eigen tekst altijd beter is. Daarom schrijf ik zelf nog altijd mijn eigen teksten. Heb je daar geen zin in of heb je er moeite mee? Kijk dan eens bij bijvoorbeeld Autochat en UCC wat voor oplossingen zij voor jouw autobedrijf beschikbaar hebben.

Lees ook

#DCDW invest in people
15 februari 2024

Waarom je wel moet investeren en de tijd moet nemen!

Eindelijk winst #DCDWeekupdate
9 februari 2024

Eindelijk winst

1 februari 2024

Daar zitten we weer!

25 januari 2024

Aandeelhouder Carmen Automotive BDC