Aandeelhouder Carmen Automotive BDC

Inmiddels ben ik alweer twee jaar aandeelhouder van Carmen Automotive BDC, een callcenter met maar één missie: het online klantcontact in automotive beter maken! Samen met mijn medeaandeelhouders Remco de Vette, Koen van de Laar en Patrick Franke maken wij grote stappen in klantcontact! Dit kan natuurlijk niet zonder onze operationele directeur Jeffrey Silva!

Het online klantcontact in automotive beter maken!

Waarom ben ik ingestapt?

Aandeelhouder worden van een callcenter was niet mijn eerste keuze, toen ik voor het ondernemerschap koos. Dealer zijn van SsangYong en later oprichter van Nieuweautokopen.nl veel meer, dat waren bewuste keuzes. Maar, bij beide bedrijven begon het zaadje van het runnen van een Callcenter wel te groeien.
Ik runde met Gerben Beck tussen 2010 en 2016 een callcenter dat leads van Nieuweautokopen.nl, maar ook van andere dealers en importeurs, online kwalificeerde. Ook probeerden wij direct auto’s te verkopen. Door die activiteiten was het bijna logisch om een ‘callcenter’ in te richten. Op sommige momenten hadden wij zo’n tien medewerkers hele dagen aan het bellen. Toen al hadden we met alle facetten van een callcenter te maken.

Overname door eBay

Na de overname van Nieuweautokopen.nl door de Ebay Classified Group, waar Marktplaats destijds ook onder viel, gingen wij van een eigen callcenter naar een callcenter op afstand. Dat beviel goed, maar gaf ook een unheimisch gevoel. Je bent betrokken met cijfers en Excellijstjes over kwaliteit, maar je hebt geen controle.

Toen de business verhuisde naar CARMEN Automotive BDC , kreeg ik de mogelijkheid om als aandeelhouder te investeren in Carmen. Dan ben je niet alleen direct eigenaar van de problemen die er spelen, je kunt ze ook zelf oplossen.

Carmen Automotive BDC

Twee jaar later

Nu, twee jaar later, kan ik zeggen dat het een goede stap is geweest! Na een lastige eerste paar maanden hebben wij een heel goede organisatie opgebouwd met mooie klanten, waaronder grote OEM’s zoals Ford, Subaru, Stellantis, Toyota en Kia, maar ook grote dealerholdings zoals A-Point en Hedin Automotive.

Wat doen we?

Als 100% dedicated Business Development Center voor de automotive, ook wel callcenter of KCC genoemd, onderhouden wij een groot aantal klantcontacten via telefoon (voornamelijk) maar ook per e-mail en chat. Dat betekent dat wij online leads opvolgen die doorgezet worden via Calldrip. Bovendien verzorgen wij tussen 18.00 en 21.00 uur de avondopvolging voor tientallen dealers. Daarnaast zijn APK-afspraken, NPS calls en inbound overflowwerkzaamheden belangrijk voor onze organisatie.

Het mooie van het aandeelhouderschap is dat ik nu wel controle heb, bijvoorbeeld over kwaliteit en trainingen. En ik kan vaak over de online leads en de opvolging daarvan schrijven. Daardoor neem ik de medewerkers van Carmen Automotive BDC mee in onze visie, om vervolgens training en coaching ter hand te nemen. De kwaliteit is de laatste jaren zienderogen omhooggegaan. We hebben onze doelstelling kunnen realiseren om het allerbeste callcenter, KCC, te zijn in de automotive.

Bij Calldrip kan ik met trots de resultaten en de gespreksverslagen laten lezen van onze medewerkers. En het is inzichtelijk hoe autoverkopers in de showroom zich verbeteren aan de hand van die informatie.

Al met al, ben ik blij dat ik de stap heb willen en kunnen maken om aandeelhouder te worden van een callcenter, dat we trots Business Development Center noemen. Het belangrijkste is dat we business ontwikkelen die anders op de plank blijft liggen.

Lees ook

#DCDW invest in people
15 februari 2024

Waarom je wel moet investeren en de tijd moet nemen!

Eindelijk winst #DCDWeekupdate
9 februari 2024

Eindelijk winst

1 februari 2024

Daar zitten we weer!

Closing the deal!
17 januari 2024

Closing the deal!