Bonus podcast deel 2: Bill Wittenmyer: “Navigating Automotive Retail trends for profitability”

In deze boeiende aflevering van de podcast, bespreekt Bill Wittenmyer de dynamiek van de automobielindustrie. Hij waarschuwt voor een aankomende uitdaging, waarbij de huidige inflatie van voertuigwaarden kan leiden tot een aanzienlijke kloof tussen de prijs die consumenten voor hun auto’s hebben betaald en de toekomstige waarde ervan. Dit kan leiden tot een schokkende klantenservice-ervaring.

EV-Transitie

Daarnaast bespreekt hij de voortdurende aanpassing aan elektrische voertuigen (EV’s), waarbij hij opmerkt dat niet iedereen 100% aan boord is en dat de overgang naar EV’s aanzienlijke investeringen vereist. Hij bespreekt ook de uitdagingen van grote dealerships en de mogelijke overgang naar een agency model.

AI in Autosector

Bill benadrukt het belang van kunstmatige intelligentie (AI) in de automobielindustrie, met name op het gebied van personeelsbezetting en klantenservice. Hij stelt dat AI kan helpen bij het efficiënt doorzoeken van cv’s en het identificeren van belangrijke kenmerken bij potentiële werknemers.

Klantcommunicatie Belang

Hij benadrukt ook het belang van het vragen aan klanten hoe ze willen communiceren, en merkt op dat dit vaak over het hoofd wordt gezien. Hij stelt dat het cruciaal is om te voldoen aan de communicatievoorkeuren van de klant om een goede klantervaring te garanderen.

Tot slot

Ten slotte benadrukt Bill het belang van aandacht voor details in de klantervaring, en deelt hij anekdotes over hoe kleine details een grote impact kunnen hebben op de perceptie van de klant. Hij moedigt luisteraars aan om aandacht te besteden aan deze kleine details om een positieve klantervaring te garanderen.

Luisteraars bedankt voor het luisteren naar het tweede deel van deze bonuspodcast. Volgende week volgt het tweede deel van de bonuspodcast met Bill Wittenmyer. 

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldripCARMEN Automotive BDC, Findio en Vinacles

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom kiezen voor Vinacles?

Vinacles biedt verschillende diensten met als doel uw automotive gerelateerde werkprocessen zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk te maken. Door middel van de verschillende applicaties en diensten faciliteert Vinacles in de complete optimalisatie van uw bedrijfsproces op één platform. Denk hierbij aan Garage en Fleet-managementsystemen, RDW-diensten, Occasion remarketing, Voertuigdata en Import- en export.

Waarom kiezen voor Vinacles?

Vinacles biedt verschillende diensten met als doel uw automotive gerelateerde werkprocessen zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk te maken. Door middel van de verschillende applicaties en diensten faciliteert Vinacles in de complete optimalisatie van uw bedrijfsproces op één platform. Denk hierbij aan Garage en Fleet-managementsystemen, RDW-diensten, Occasion remarketing, Voertuigdata en Import- en export.