Bonus Podcast Brian Benstock Deel 1

Welkom allemaal bij onze podcast met de missie de online automotive beter maken.  Vandaag een speciale bonuspodcast met Honda-dealer Brian Benstock. Brian vertelt hoe  de wereldretail verandert en hoe je daar als merkdealer mee omgaat. 

Tempel 

“Ik ben Brian Benstock en ik heb een klein dealerbedrijf in de wijk Queens in New York.  We verkopen 11.000 Honda’s per jaar en 4.000 Acura’s per jaar. Het partnership tussen  dealers en fabrikanten is in de praktijk vooral een profitship voor de fabrikant. Dealers  

blijven essentieel voor de efficiënte distributie van auto’s. Autofabrikanten eisen dat  dealers grote investeringen doen in panden en merkbeleving. Veel dealerbedrijven zijn  een ware tempel voor het merk dat ze vertegenwoordigen. Nu veranderen fabrikanten  hun businessmodel. Ze zeggen dealercontracten op en willen een vergoeding betalen  voor elke verkochte auto. Maar ze willen niet betalen voor investeringen die dealers in  het merk hebben gedaan.” 

10 miljoen views 

“Autofabrikanten willen op Tesla lijken. Logisch, want Elon Musk is de rijkste man ter  wereld. Tesla is een outsider. Historisch gezien zijn ingrijpende veranderingen  afkomstig van outsiders. De vraag is hoe de toekomst van automotive retail er uitziet.  Gaan klanten in de showroom testritten maken in een autosimulator? Begint het  werkplaatsbezoek bij een Genius Bar met een scan van de auto? De veranderende  wereld is een uitdaging voor dealers. Ik was geen fan van TikTok, want ik ben geen  dertien. Totdat een vriendin, een tv-presentatrice, een Halloween-video op TikTok  maakte over het versieren van pompoenen. Dat trok 10 miljoen views. Daarna ben ik  toch met TikTok begonnen, want je hebt voor weinig geld een groot bereik.” 

Kopen zonder bezoeken 

“Google brengt de klant naar het product. Amazon brengt het product naar de klant. Je  moet als ondernemer open staan voor lessen die je van anderen kan leren. Als je elkaars  handel beter begrijpt, kan je daar voordeel van hebben. Netflix brengt films 24 uur per  dag naar elk apparaat waarop je een film wil kijken. Apple levert een hoofdtelefoon van  100 dollar binnen twee uur thuis af. Klanten kopen steeds vaker producten zonder ooit  een bedrijf te bezoeken. Dat zijn de bedrijven waarmee je als autobedrijf moet concurreren op het gebied van klantbeleving en service. Als de klantverwachting  verandert, moet je meeveranderen.” 

Luisteraars, bedankt voor het luisteren naar deze podcast met Brian Benstock. Volgende  week volgt deel 2 van de bonuspodcast. 

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN BDC en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2022? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder. SpinCar is o.a. exclusief partner van AutoTrack.nl”