Bonuspodcast: Brian Pasch van PCG Companies (deel 2)

Welkom bij een nieuwe bonuspodcast met Brian Pasch. Deze tweede podcast gaat over de invloed van Tesla op het retailmodel in de automotive, de opkomst van online retail en agentuurmodellen, en de gevolgen voor het verdienmodel van autobedrijven.

Wantrouwen

“In de Verenigde Staten zijn autofabrikanten gefascineerd en zelfs geobsedeerd door Tesla. Tesla heeft een marktaandeel van 70 procent en doet dat zonder franchisenemers. Andere fabrikanten reageren daarop. Ford heeft twee aparte divisies opgezet voor EV-modellen en modellen met een verbrandingsmotor. EV’s worden verkocht voor een vaste en niet-onderhandelbare prijs. Stellantis heeft alle dealercontracten opgezegd. In Zweden slaat Mercedes-Benz dealers over door zelf auto’s in te ruilen. De grote vraag is wat dat betekent voor het verdienmodel van het autobedrijf.”

Versnelling

“Veranderingen op retailgebied kunnen ook positief zijn. Autofabrikanten willen de klantreis van begin tot eind monitoren en beheersen met nieuwe online platforms, nieuwe software en real time data. Gezien de grote investeringen die ze in franchisenetwerken doen, is dat niet onredelijk. Slimme hulpmiddelen stellen dealers in staat om hun werk beter te doen. Dat is goed voor de hele keten. Covid heeft de overgang naar online retail versneld. Digitale retailprocessen raken meer ingeburgerd.  Binnen een traditioneel franchisemodel belonen fabrikanten dealers met bonussen en extra marges. In de toekomst is het niet ondenkbaar dat bonussen en marges afhangen van het retailsysteem waar dealers mee werken: bij voorkeur het retailsysteem van de fabrikant zelf.”

Marges en data

“Als autofabrikanten hun eigen online retailsystemen invoeren, is dat een uitdaging voor multimerk dealergroepen. Andere uitdagingen zijn het agentuurmodel en fixed price selling voor nieuwe auto’s. Wanneer dit op grote schaal wordt ingevoerd, moeten autobedrijven hun marge op andere manieren kunnen maken. Bijvoorbeeld op financiering, accessoires en andere producten en diensten rondom de auto. De verschuiving naar digitale retail betekent ook dat dealers elke verkoopkans en elke lead moeten benutten. Als autofabrikanten klanten op basis van data naar dealers sturen, dan moet je als dealer zorgen dat je uitstekend presteert. Dat vraagt om een goed ingeregeld, efficiënt en kosteneffectief verkoopproces.”

Bedankt voor het volgen van deze tweede bonuspodcast met Brian Pasch. In het derde en laatste deel van de bonuspodcast deelt Brian praktische adviezen met autobedrijven om onlline retail succesvol in de bedrijfsvoering te integreren.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN BDC en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2021? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder. SpinCar is o.a. exclusief partner van AutoTrack.nl”