BONUSPODCAST: Maarten Bekkers van AutoChat

Welkom allemaal bij een nieuwe podcast met de missie de online automotive beter maken. Vandaag een bonuspodcast met Maarten Bekkers van AutoChat. Maarten, wil je vertellen wat AutoChat is en wat het autobedrijf er mee kan?

Digitale medewerker

“AutoChat is een AI-assistent voor de website van het autobedrijf. AutoChat is gekoppeld met het voorraadbeheersysteem, het lead managementsysteem en de werkplaatsplanning. Het is een digitale medewerker die 24/7 op je website staat. AutoChat kan vragen van klanten beantwoorden en proefritten en werkplaatsafspraken inboeken. Zo is het mogelijk om terugkerende vragen en tijdrovende processen te automatiseren. We zijn in 2019 begonnen met een koppeling van AutoChat met GoogleAI. Toen ChatGPT verscheen, zijn we naar dit systeem overgestapt. ChatGPT kan zelf tekst genereren. AutoChat kan automatisch chatgesprekken met klanten voeren. Dankzij alle koppelingen is AutoChat altijd op de hoogte van de bedrijfsvoorraad, de werkplaatsplanning, enzovoorts.”

Nieuwe koppelingen

“AutoChat verzamelt automatisch leads uit verschillende bronnen en zet deze in het lead managementsysteem. Omdat AutoChat met de klant in gesprek gaat, deelt de klant gemakkelijker een e-mailadres of telefoonnummer dan wanneer je de klant een webformulier laat invullen. We kunnen AutoChat met verschillende AI-systemen koppelen. Google werkt aan een verbeterd nieuw AI-systeem. De eerste voorbeelden zien er veelbelovend uit. Dat biedt nieuwe mogelijkheden voor de toekomst. Als autobedrijf kan je AutoChat naar eigen inzicht inrichten. Wij zijn momenteel bezig om AutoChat uit te breiden met nieuwe data zoals prijslijsten, opties, technische gegevens en nog veel meer. We maken AutoChat steeds slimmer.”

Zelfstandig

“AutoChat kan een klant vertellen wat het maximum trekgewicht van een voorraadauto is, of welke voorraadauto’s Apple CarPlay hebben. AutoChat kan de klant ook duidelijk maken of er een leenauto beschikbaar is, of hoe laat de auto na een onderhoudsbeurt weer klaar staat. AutoChat kan een websitebezoeker zelfstandig een proefrit aanbieden, de proefrit inplannen en de verkoper een seintje geven dat er een nieuwe lead is. Met de AutoChat Copilot ondersteunen we medewerkers van klantcontactcentra. Tijdens een gesprek zoekt AutoChat Copilot automatisch het antwoord op de vraag van de klant. Op dit moment zitten we in de pilotfase. Zodra de AutoChat Copilot breed beschikbaar is, laten we dat via onze communicatiekanalen weten.”

Maarten, bedankt voor de duidelijke uitleg. Luisteraars, volgende week is er weer een nieuwe podcast met een nieuwe gast.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldripCARMEN Automotive BDC en Vinacles

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom kiezen voor Vinacles?

Vinacles biedt verschillende diensten met als doel uw automotive gerelateerde werkprocessen zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk te maken. Door middel van de verschillende applicaties en diensten faciliteert Vinacles in de complete optimalisatie van uw bedrijfsproces op één platform. Denk hierbij aan Garage en Fleet-managementsystemen, RDW-diensten, Occasion remarketing, Voertuigdata en Import- en export.