Jaap Wijnman van Autotelex

Hey welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie om de online automotive beter te maken. Vandaag gaan we dat doen met Jaap Wijnman van Autotelex. We gaan het hebben over het sneller online zetten van nieuwe en gebruikte auto’s. Jaap, leuk dat je er bent! Je bent natuurlijk al een keer eerder hier en op onze events geweest maar voor de mensen die je nog niet kennen. Kun je wat meer vertellen over jezelf en wat je doet?

Voorstellen

Ik ben Jaap Wijnman, commercieel verantwoordelijke binnen Autotelex. Autotelex is een voertuig dataleverancier binnen de automotive branche. Daarnaast leveren we ook aan leasemaatschappijen voor toekomst taxaties. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan het krijgen van inzicht in de restwaarde over een bepaald aantal jaren. Verder leveren we ook voertuiggegevens aan de overheid, verzekeraars, de belastingdienst en allerlei belanghebbenden op dat punt. Maar nog even over mezelf gesproken, ik ben naast mijn werk ook gewoon vader van twee kinderen waar ik hartstikke blij mee ben. 

Autotelex Assist

Eigenlijk zijn er altijd twee stromen binnen een autobedrijf. Er komt een auto binnen, dan kijken we naar een vrijwaring van een auto (oftewel wanneer komt die in de bedrijfsvoorraad). Dat is eigenlijk dag 0 en daarna is het eigenlijk het moment dat we een signaal sturen. Daarbij kijken we naar de interne bestemming van de auto, oftewel gaan we hem zelf verkopen of heeft de auto een handelsbestemming. Dat zijn eigenlijk de twee stromen, intern en extern en dan heb je nog een inkoop stroom. Die kan zowel vanuit Nederland als het buitenland zijn. Voor dat laatste komt er nog een andere workflow op voor de BPM aangifte bijvoorbeeld. 

Stel je bent een Subaru dealer en je wilt auto’s inkopen. Dan brengen we eerst het optimale proces in kaart en daarna gaan we dat instellen met een aantal parameters. Zo’n proces ziet er dan als volgt uit. De auto komt in de bedrijfsvoorraad, daar wordt dan een inspectie voor uitgevoerd en het resultaat daarvan gaan we in kaart brengen met een werkplaats opdracht. Daarnaast moet hij gepoetst worden, de fotostudio in, geprijsd worden en vervolgens online. Die stappen brengen wij in kaart en aan die stappen koppelen we dan medewerkers of een bepaald team. Op die manier krijgt de directie inzicht in de status van de auto maar weet ook de verkoper en degene in de werkplaats wat de stand is. Zo weet iedereen wie de auto in behandeling heeft en waar de auto in het proces zit.  

Taxaties

Wij doen natuurlijk veel taxaties, maar het afgelopen jaar is dat allemaal een beetje wisselend geweest. Met Covid zagen we een echte dip maar die ging heel snel weer omhoog. De laatste periodes ging alles weer stabiel en groeit het weer. Hier geven we dan ook elke twee weken een update van in de markt. Zo zien wij op basis van de taxaties exact wat er gebeurd en wat er wordt ingeruild binnen dealerverenigingen en universele autobedrijven. Zo weten we ongeveer wat er binnen de komende 2 of 3 weken weer allemaal online komt. 

Jaap, dankjewel voor de komst naar onze studio in Ede maar ook voor ons partnership om samen met ons de online automotive beter te maken. Volgende week hebben we uiteraard een nieuwe gast met dezelfde missie. Tot volgende week!

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN BDC en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2021? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder. SpinCar is o.a. exclusief partner van AutoTrack.nl”