Jeroen Swart en Pelle Elsten van Leasytime

Hey welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie om de online automotive beter te maken. Vandaag gaan we ook de verhuur beter maken. Dat doen we samen met Jeroen Swart en Pelle Elsten. Heren goedemiddag. Jeroen om met jou te beginnen, kun je wat meer vertellen over jezelf, wie je bent en wat je doet? 

Voorstellen

Ik ben een tijdje geleden voor mezelf begonnen maar daar ging eerst heel wat aan vooraf. Dit was onder andere een rechtenstudie. Na die studie ben ik begonnen als een fiscalist bij een internationaal advocatenkantoor. Daar heb ik een hele goede tijd gehad en heb ik mezelf goed kunnen ontwikkelen. Na drie jaar maakte ik daar promotie maar besefte ik dat ik eigenlijk iets anders wilde doen. Toen ben ik teruggegaan naar Pelle en zijn we uiteindelijk met Leasytime begonnen. 

Pelle, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Pelle en ik heb luchtvaartuig kunde gestudeerd. Jeroen en ik hebben elkaar ontmoet in Amsterdam en na die loopbaan in de luchtvaart, welke redelijk kortstondig was, ben ik via onze gezamenlijke boot bij Damen Shiprepair Amsterdam terechtgekomen. Daar heb ik mezelf van stagiair helemaal opgewerkt naar Head of Procurement en toen stond Jeroen ineens voor de deur. Hij vroeg mij of ik eigenlijk tevreden was met wat ik tot op heden had gedaan. Ik dacht daar goed over na en besefte dat ik eigenlijk toch een andere kant op wilde slaan. Oftewel het uitbouwen van Leasytime. De online autoverhuur beter maken. 

Leasytime: wat betekent het eigenlijk?

Goede vraag, het vinden van een goede naam is nogal een ding. We wilden dat de naam Leasytime pakkend en makkelijk was en buiten dat moest de domeinnaam natuurlijk vrij zijn. Zo zijn we begonnen met het vaststellen van onze missie: het makkelijker maken van het huren en het verhuren met de daarbij horende beschikbaarheid. Toen zijn we gekomen op de woorden: lease, easy en tijd. Dat bij elkaar genomen werd dan Leasytime. Hierbij was het belangrijk dat wij leasen en huren als hetzelfde zien zodat daar geen onduidelijkheden over ontstonden. Toen zijn we begonnen met het verhuren van bestelbussen. Dat lag namelijk redelijk voor de hand omdat we in het verleden touw en blokken verhuurde om het verhuizen gemakkelijker te maken. Die ervaring die we in die verhuismarkt hadden opgedaan wilden we daarom natuurlijk niet laten schieten. 

Oplossingen

Met Leasytime bieden we uiteindelijk verschillende oplossingen. Met het vergelijkingsplatform van Leasytime kunnen we extra zichtbaarheid bieden waardoor je makkelijker wordt gevonden. Dit doen we door middel van SEO en dus ook het schrijven van blogs. Dat is zowel voor de consument als voor jezelf van toegevoegde waarde. Daarnaast kun je door middel van ons platform zoeken, vergelijken en uiteraard besparen op het huren/leasen van een bestelbus.  

Dankjewel voor jullie komst naar Ede. Volgende week uiteraard weer een nieuwe gast met een nieuw verhaal en dezelfde missie: de online automotive beter maken. Dankjewel!

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN BDC en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2021? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder. SpinCar is o.a. exclusief partner van AutoTrack.nl”