Marc van Domburg Scipio van The Happy Car Salesman

Met social selling creëer je warme leads door waarde toe te voegen

Welkom allemaal bij weer een nieuwe aflevering van onze podcast om de online automotive beter te maken. Vandaag te gast oud-collega Marc van Domburg Scipio, oftewel The Happy Car Salesman. Hij gaat ons uitleggen hoe je met social selling auto’s kan verkopen. Marc, wil je jezelf nog eens voorstellen aan onze luisteraars?

Stigma doorbreken
“Na Gerben was ik de eerste medewerker van #DCDW. Daarna heb ik kort buiten de automotive gewerkt. Daar heb ik veel ervaring opgedaan met social selling en trainingen op het gebied van LinkedIn, Instagram en Facebook. Mijn passie ligt bij auto’s, klanten en social media. Tegenwoordig werk ik fulltime in de automotive retail. Ik gebruik social selling technieken om auto’s te verkopen. Met mijn Instagram-account The Happy Car Salesman wil ik het stigma over autoverkopers doorbreken. Autoverkoper is een mooi beroep als je er zelf iets moois van maakt.”

Warme leads
“Op Instagram laat ik zien wat wij als autoverkopers doen om de aankoopervaring zo goed mogelijk te maken. Daarnaast gebruik ik social media voor autoverkoop. Social selling is niet een Paasactie plaatsen op Facebook of LinkedIn en denken dat je auto’s gaat verkopen. Social selling is warme leads creëren door waarde toe te voegen. Bijvoorbeeld met eerlijke reviews over een auto die je verkoopt, een tof filmpje over het merk, of nuttige informatie over bijtelling. Je moet elke dag actief zijn en nieuwe stories plaatsen. Je moet snel reageren op notificaties en regelmatig goede content plaatsen.”

Er bij horen
“Als autoverkoper moet je meegaan met je tijd. Social media horen er gewoon bij om je werk goed te doen. Het zou een goede stap zijn als elke vestiging van een dealerbedrijf minimaal één persoon heeft die actief is met social media. Wat je vaak ziet, is dat autoverkopers denken dat je op social media vooral jezelf moet laten zien. Terwijl je het op verschillende manieren kan doen. Ik zeg altijd: begin met een manier die bij je past en waar je jezelf gemakkelijk bij voelt, dan groeit het vanzelf.”

Marc, dankjewel voor jouw komst en leuk dat je hier was. Volgende week een nieuwe podcast met een nieuwe gast.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?
Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?
UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?
Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Spincar?
Auto kopen anno 2020? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder.