Martijn Bovee van Auto.nl

We zijn een webshop met auto’s, geen autobedrijf met een online showroom

Welkom bij weer een nieuwe podcast om de online automotive beter te maken. Lang gewacht maar hier is hij toch: Martijn Bovee, General Manager Auto.nl. Martijn, welkom in onze podcast. Voor degene die je nog niet kennen, kun je wat meer vertellen over jezelf.

Webshop zonder showroom
“Na tien jaar bij Vaartland.nl en drie jaar bij Autotrack.nl, waar ik marketing manager ben geweest, werk ik sinds bijna 2,5 jaar onder de vlag van Louwman bij Auto.nl. Met Auto.nl zijn we begonnen met een schone lei. Ons doel was aanvankelijk niet online auto’s verkopen maar uitvinden of Nederland klaar is voor ons businessmodel. Daar blijkt genoeg vraag naar te zijn. Onze doelstelling is om in 2021 met maximaal tien mensen op een transparante manier 3.000 auto’s per jaar te verkopen. We zien onszelf als een webshop die toevallig in auto’s doet. Niet als een autobedrijf met een online showroom. Om onze doelen voor 2021 te halen moeten we keuzes maken. We zitten nu op 60 tot 70 auto’s per maand. Aantallen zijn geen doel op zich; we zien het meer als een bewijs dat we een goede propositie hebben. Als elke autoverkoper zijn werk goed zou doen, zou er voor Auto.nl geen markt zijn. Gelukkig worden er veel fouten gemaakt. In dat gat springen wij.”

Spannend
“Naast Louwman is Broekhuis onze sourcing partner. Alle auto’s en alle merken van Louwman en Broekhuis kunnen op Auto.nl worden geplaatst. Voor nu is het een keuze om met vaste partners te werken. Je kan maar één keer een goede naam opbouwen en we hanteren strenge regels voor het afleveren van onze auto’s. Ik sluit niet uit dat we later meer partijen aansluiten, maar vanwege de kwaliteit willen we niet te snel groeien. De samenwerking tussen dealers en Auto.nl gaat steeds beter. De cultuur verandert. In het begin is het spannend, maar als de aantallen stijgen, en als je leert van wat je niet goed doet, dan ga je samen steeds meer groeien. Op Auto.nl presenteren we auto’s zo transparant mogelijk. Heel veel websites van autobedrijven zijn op het bedrijf zelf gericht. Niet op de consument. Iedereen gebruikt dezelfde koppelingen en de informatie is overal hetzelfde.”

Kopen zonder contact
“Klanten willen online zoveel mogelijk van hun volgende auto zien. Een online presentatie moet dus zoveel mogelijk over de auto gaan. Eigenlijk moet de informatie op een website zo goed zijn dat klanten geen behoefte meer hebben aan contact en de auto gewoon bestellen. Net als bij Zalando of Coolblue. Die slag moet de automotive nog maken. Met Auto.nl bedienen we geen andere klanten dan klanten die naar een showroom komen. Als ik naar mijzelf kijk, koop ik kleding de ene keer online en de andere keer loop ik een winkelstraat in. Maar ik ben precies dezelfde consument. Het is arrogant om tegen klanten te zeggen: je kan deze auto alleen online of alleen offline kopen. De klant wil zelf kiezen. Als bedrijf moet je zijn waar je klant is.”

Martijn, dankjewel voor dit gesprek om de online automotive beter te maken. Volgende week weer een nieuwe aflevering van onze podcast met wederom een nieuwe gast.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

MarktplaatsActivleaseCalldrip en UnameIT

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

ActivLease is expert in elektrisch leasen. Wij werken samen met de beste leasemaatschappijen, banken en dealers om maatwerkoplossingen te bieden aan de mkb’er en zzp’er. Mobiliteit met scherpe leaseprijzen, hoge inkoopkortingen en een grote voorraad leaseauto’s die snel leverbaar zijn.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Calldrip is een rapid respons tool die de verkoper in staat stelt om direct, snel en effectief met je klanten in contact te komen! Vele importeurs zoals Hyundai, Opel en Toyota gebruiken Calldrip al succesvol.

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used
Car Controller je tot de beste in je vak!