Michiel de Jong van Teamleader

Hey, welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie om de online automotive beter te maken. Vandaag gaan we dat doen met Michiel de Jong, een oud collega van mij. Ik mis hem namelijk ontzettend bij het Marktplaats platform. Inmiddels heeft hij zijn missie gevonden bij Teamleader. Dat is een CRM pakket dat wij bij #DCDW toevallig ook gebruiken. Michiel heeft een echte visie over hoe de online automotive beter kan worden/wat dealers en autobedrijven beter zouden kunnen doen. Michiel, ontzettend leuk dat je er bent! Kun je de luisteraars wat meer vertellen over wie je bent en wat je doet? 

Voorstellen: Michiel de Jong

Mijn naam is Michiel de Jong en ik ben werkzaam bij Teamleader sinds 4/5 maanden. Om gelijk even met de deur in huis te vallen zal ik uitleggen wat Teamleader precies is. Teamleader is een all in one work management oplossing. Het is een oplossing voor een stuk van je work management op het gebied van sell, bill and organise. We richten ons hierbij op MKB, oftewel de zakelijke dienstverlening. Wat bieden we? We zien dat het eigenlijk een gedoe is om je facturatie/offertes op een strakke en goede manier geregeld te hebben zodat je niet op zondagochtend je facturen nog zit weg te werken. We ontlasten je eigenlijk als zakelijk dienstverlener op dat vlak. 

Rol bij Teamleader

Mijn rol bij Teamleader is Head of Go to Market. Met een team van vier mensen zijn we verantwoordelijk voor een aantal onderwerpen die te maken hebben met go to market. Denk daarbij aan pricing, packaging, segmentatie en value propositions. Maar we kijken ook hoe we voor andere landen aantrekkelijk kunnen zijn en dus kunnen uitbreiden. Dat is natuurlijk een super mooie uitdaging. Momenteel hebben we al meer dan 12.000 klanten en zijn we wereldwijd actief. Zo zijn we ook druk in Duitsland en Italië maar komen de meeste gebruikers momenteel nog uit Nederland en België.

Michiel ondervraagt Paul over de laatste ontwikkelingen op het gebied van de online automotive!

Omdat Michiel Paul al een behoorlijke tijd kent, begon hij tijdens de podcast ook verschillende dingen aan Paul te vragen. Hoe denkt Paul momenteel over de marketingstrategie van Tesla? Is dat de toekomst? Hoe kun je volgens Paul het beste jouw auto’s adverteren? Waar moet je op letten? Je hoort het allemaal in deze nieuwe podcast!

Michiel, dankjewel voor je komst, je vriendschap en het gesprek. Veel dank voor je deelname. Volgende week hebben we uiteraard weer een nieuwe gast met dezelfde missie: de online automotive beter maken. Dankjewel!

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN BDC en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2021? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder. SpinCar is o.a. exclusief partner van AutoTrack.nl”