Mirjam van der Rijt van VASS

Hey welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie om de online automotive beter te maken. Vandaag hebben we Mirjam van der Rijt, eigenaresse en oprichter van de Vereniging Autobedrijven Samen Sterk maar daarnaast is ze, samen met haar man, ondernemer in de automotive. Dit doet ze onder andere door de verkoop van exclusieve sportauto’s. Mirjam, wat leuk dat je er bent! Zou je jezelf, voor de mensen die jou niet kennen, kunnen voorstellen? Wie ben je, wat doe je en wat beweegt jou?

(Foto: AMT.nl)

Voorstellen

Zeker! Mijn naam is Mirjam van der Rijt. Ik ben 42 jaar jong en moeder van drie kinderen. Ik ben inderdaad samen met mijn partner mede-eigenaar van autobedrijf John van der Rijt in Uden en sinds vorig jaar gestart met de Vereniging Autobedrijven Samen Sterk (VASS). Wat mij dan ook het meest beweegt, is echt opstaan en opkomen voor de ondernemer binnen de onafhankelijke autobedrijven. 

Autobedrijf John van der Rijt 

Wij hebben zeven mensen vast in dienst en daarnaast hebben we nog vier stagiaires die we echt onderdeel van ons team vinden. In het bedrijf hebben we occasions staan uit het exclusieve en sportieve segment. Daar zit dan ook onze passie en onze beleving. Het verkopen van de beleving vinden wij erg belangrijk, daar ligt ons specialisme dan ook wel maar het aangaan van lange klantrelaties moeten we zeker niet vergeten. Daarnaast hebben we bij ons autobedrijf een specialisme opgebouwd in de M, S en RS modellen. Daarbij vinden we het heel belangrijk dat we dit specialisme in stand houden. Momenteel zijn we dan ook erg tevreden over hoe het gaat, het loopt erg lekker. 

YouTubekanaal Autobedrijf John van der Rijt

We hebben twee zonen van 14 en 18 en die zeiden op een dag: “pap, waarom ga je niet gewoon filmen wat je doet?” Dat hebben we gedaan en het leuke daarbij is, hij blijft echt zichzelf.  We filmen gewoon de dagelijkse dingen maar ook de fouten die er worden gemaakt. Momenteel zitten we tussen de 40 en 50 duizend abonnees. Ik moet dan af en toe wel eens lachen dat als we ergens lopen en mijn man dan herkend wordt. De video’s worden heel goed bekeken, juist ook door ondernemers. Zo krijgen we bijvoorbeeld verschillende vragen over wat voor olie we gebruiken voor een Audi RS6. Daar maken we dan ook meteen een informatieve video van.  

VASS

Veel mensen waren ontevreden over de hoogte van de portaal prijzen, zo werd er veel gepraat over een eigen portaal. Maar wie gaat dat betalen en wie kan er opboxen tegen die grote spelers? Toen dacht ik: “we moeten gaan kijken naar kansen.” Wat kun je samen doen? Toen zijn we met Autotrack en Marktplaats in gesprek gegaan. Hieraan vroegen we wat ze voor de ondernemers konden betekenen. We wilden namelijk een positief geluid maken en echt voor ondernemers aan de gang. Toen heb ik in februari 2020 een eigen VASS app gelanceerd, waardoor ondernemers met elkaar in gesprek kunnen, leveranciers kortingen kunnen verschaffen en je je eigen ervaringen kunt delen.

Mirjam bedankt voor je verhaal. Volgende week hebben we uiteraard een nieuwe gast met dezelfde missie: de online automotive beter maken. Dankjewel!

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN BDC en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2021? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder. SpinCar is o.a. exclusief partner van AutoTrack.nl”