Nick Haverals van Purple Panda

Hey welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie om de online automotive beter te maken. Vandaag gaan we naar België en gaan we praten met Nick Haverals van onder andere Purple Panda! Nick, wat leuk dat je er bent en dat je de ring van Antwerpen hebt kunnen trotseren om naar Ede te komen! Nick, uiteraard ken ik jou wel maar heel veel van mijn luisteraars ook niet. Kun je wat meer vertellen over wie je bent en wat je doet?

Voorstellen

Ik ben Nick Haverals en ben een marketing/innovation consultant. Momenteel werk ik voornamelijk bij BMW Jorssen. Daar houd ik mij bezig om de marketing en digitale tools echt naar een hoger niveau te tillen. Dit doe ik door nieuwe dingen te implementeren, zoals een salesafspraken-tool en vooral de focus op het digitale gebeuren van het marketing aspect want dat is in deze tijd super belangrijk. Daarnaast ben ik partner bij Purple Panda. Dat is een marketing agency waar wij initieel begonnen zijn als een development bedrijf met allerlei apps, websites en waar ze tools bouwden maar ze nu helemaal getransformeerd zijn naar echt het marketingaspect. Denk daarbij aan: hoe krijg je mensen op je website? Welke tactieken en experimenten moet je doen om mensen te converteren enzovoorts!

Toekomst van de dealer

De toekomst van de dealer ziet er naar mijn mening als volgt uit: electrified maar shared mobility daar geloof ik ook nog heel erg in. Daar zit natuurlijk wel een groot verschil tussen stedelijk en niet stedelijk. In een niet stedelijke omgeving is het momenteel nogal moeilijk om aan deelmobiliteit te kunnen deelnemen. Ik denk dat veel mensen dat nog niet begrijpen. Ik vind het namelijk heel goed dat je in een stedelijke omgeving gebruik kan maken van Ubers  maar buiten die omgeving is dat gewoon niet mogelijk en is de individuele mobiliteit nog altijd super belangrijk. De juiste shift maken tussen individuele en deelmobiliteit, daar zit de kracht naar mijn mening gewoon in. Daarnaast geloof ik dat een groot ecosysteem van technologie van de dealer ansich heel belangrijk is. Het is namelijk belangrijk dat die dealer dat ecosysteem goed weet te voeden. Daarom zijn we ook nauwer gaan samenwerken met Carflow. 

Purple Panda

In de autosector is het in België nog relatief nieuw om op afspraak zelf in te plannen en langs te komen. Voor de aftersales is het wel al bekend maar nu in corona tijd moesten we op een gegeven moment verplicht afspraken maken. Anders mocht de klant gewoon niet naar binnen. Toen dachten we: “kom we moeten echt een versnelling hoger schakelen.” Vanuit die ontwikkeling dachten we: “dit moeten we doen door middel van een tool.” Toen zijn we gaan kijken, kunnen we dit met Purple Panda niet simpeler gaan bouwen. We wisten op dat moment namelijk exact wat we wilden bouwen en een maand later hadden we het. Daarbij hebben we dan ook de flexibiliteit vergroot omdat we het zelf hebben kunnen bouwen.

Nick, ontzettend leuk dat je er was en dat je zo innovatief wil zijn om de online automotive beter te maken. Dank daarvoor. Volgende week hebben we uiteraard een nieuwe gast met dezelfde missie. Ik zie jullie en hoor jullie graag volgende week. Tot ziens!

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN BDC en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2021? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder. SpinCar is o.a. exclusief partner van AutoTrack.nl”