Niels Oude Luttikhuis van Ikwilvanmijnautoaf

Hey, welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie om de online automotive beter te maken. Vandaag doen we dat met de wijze man uit het oosten, namelijk Niels Oude Luttikhuis. Hij is onder andere oprichter van Ikwilvanmijnautoaf maar we gaan het natuurlijk over veel meer hebben. Niels, wat leuk dat je er bent! Indirect kennen we elkaar al zo’n 15 jaar. Je hebt heel veel gedaan de afgelopen jaren en als we dan kijken naar Ikwilvanmijnautoaf, waarom ben je het ooit begonnen? 

Ikwilvanmijnautoaf

Dan moet ik even teruggaan naar de jaren ervoor. Ik kom uit de autobranche zo was mijn vader ook altijd actief als automonteur en is hij een eigen bedrijf begonnen in de jaren negentig. Als kind rol je er dan op de een of andere manier in. Daarnaast zat ik eigenlijk ook altijd wel veel achter de computer. Dan zijn mijn vader ook wel regelmatig: “Niels, ga eens bij die laptop weg daar kun je geen geld mee verdienen.” Maar dat interesseerde mij altijd al in de jaren 1998 en 1999. Zo keek ik altijd al veel op auto-online etc. Destijds waren er voor consumenten online bijna geen alternatieven om je auto te verkopen zonder dat de hele buurt ervan wist. Zo zijn we eigenlijk begonnen. Laten we eens kijken of we het niet zo zichtbaar online kunnen doen. Dan lieten we mensen hun auto wel online aanbieden, zochten wij dealers op en gingen we kijken of we die connectie kunnen maken. Zo konden consumenten hun auto aan autobedrijven aanbieden en ging het qua privacy allemaal anoniem. Dat leek mij een hartstikke goed idee waarmee ik dan ook naar de bank ging. 

Adverteren

Het is natuurlijk moeilijk te zeggen welke communicatie-uitingen en commercials succesvol en minder succesvol waren. Je merkt alleen wel dat je steeds meer naamsbekendheid krijgt. Het is dan aan ons om die naamsbekendheid vast te houden. Ik snapte vroeger nooit waarom bepaalde merken zo vaak op tv waren maar het is gewoon echt een stukje momentum. Die constante herhaling zorgt er wel voor dat ons merk als een huis staat. Dat biedt natuurlijk enorm veel kansen. 

Influencer Marketing

Bij Blogmij kwamen we op het idee om content te laten schrijven door bloggers voor adverteerders. Dat was natuurlijk een hele andere tak van sport en staat los van Ikwilvanmijnautoaf. In die tijd en dat was 2007 was dit behoorlijk uniek. Destijds was er bijvoorbeeld nog geen Facebook in Nederland. Je had eigenlijk enkel Hyves waardoor het echt vernieuwend was. Dat zorgde er dan ook voor dat het moeilijk was om daarmee voet aan de grond te krijgen. Uiteindelijk lukt dat en werd het vaak gezien als een belangrijk middel in je middelenmix. Als je ons zou inzetten, wist je zeker dat er wat over je product geplaatst werd en dat dat door de juiste blogger/influencer gedaan werd. 

Naast het bovenstaande heb ik natuurlijk ook Social Reblz. Hierbij begeleiden we influencers op Instagram. Met de kennis en ervaring die we hebben opgebouwd kunnen we de juiste influencers koppelen aan bepaalde campagnes, ook dat gaat heel erg goed!

Niels, dankjewel voor het gesprek en voor je komst naar onze studio in Ede. Ik vond het ontzettend leuk dat je er was en je je verhaal hebt kunnen doen. Volgende week hebben we uiteraard een nieuwe gast met dezelfde missie de online automotive beter maken. Dankjewel!

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN BDC en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2021? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder. SpinCar is o.a. exclusief partner van AutoTrack.nl”