Podcast 301: Alexander Prinssen, Chief sales officer van Marktplaats adevinta, maar ook tweedehands.be

Welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie de online automotive beter maken. Vandaag hebben we een speciale gast, Alexander Prinssen, Chief Sales Officer van Marktplaats Adevinta en tevens van Tweedehands.be. Samen zullen we ingaan op de recente ontwikkelingen binnen Marktplaats, met name de afgelopen maand januari, en andere relevante onderwerpen die ter tafel komen. We zijn verheugd om Alexander te verwelkomen en kijken uit naar een interessant gesprek.

 

De ontwikkelingen bij Marktplaats, Tweedehands.be en het bedrijf’s focus op de online auto-industrie.

Alexander legt uit dat Adevinta een Europese organisatie is, oorspronkelijk een Noors beursgenoteerd bedrijf, en nu verschillende marktplaatsen over heel Europa heeft. Ze bespreken ook de groeivooruitzichten van het bedrijf sinds de overname van de eBay Classifieds Group, die verschillende marktplaatsen omvat, waaronder Marktplaats, Tweedehands en mobile.de. Alexander bespreekt ook de instroom van nieuwe merken die de Europese markt betreden vanwege de opkomst van elektrische voertuigen en hoe Marktplaats Adevinta importeurs en autofabrikanten wil helpen navigeren in de markt, vooral vanuit een online perspectief.

Het verschil tussen horizontale en verticale platforms

Horizontale platforms, zoals Marktplaats, omvatten een breed scala aan categorieën, terwijl verticale platforms, zoals Funda, zich richten op een specifieke categorie, zoals onroerend goed. De spreker suggereert dat een combinatie van de twee platforms ideaal is voor autodealers, omdat het een breed scala aan klanten kan bereiken. Het gesprek raakt ook de voordelen van premium pakketten op platforms, zoals betere profilering en meer zichtbaarheid op zoekresultaten die leiden tot meer leads.

Over Carmax

Carmax is een succesvolle online autoverkoper in de VS die vorig jaar 1,6 miljoen auto’s heeft verkocht, waarvan 1,4 miljoen van particulieren gekocht waren. Ze staan bekend om hun sterke bronnen voor auto’s en hebben een hoge omzet, met ongeveer 7 tot 14 keer de inventaris die per jaar wordt verkocht. Carmax is klantgericht, heeft een slanke organisatie en een proces dat 24-uurs testritten, een 30-dagen geld-terug-garantie en schermen door hun locaties om klanten te begeleiden, omvat. Hun rendementen zijn minimaal, en ze hebben het vertrouwen van klanten gewonnen door hun processen.

 

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCC, Calldrip, CARMEN Automotive BDC, Findio en Vinacles

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van: online retail oplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoop sites.

Waarom kiezen voor Vinacles?

Vinacles biedt verschillende diensten met als doel uw automotive gerelateerde werkprocessen zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk te maken. Door middel van de verschillende applicaties en diensten faciliteert Vinacles in de complete optimalisatie van uw bedrijfsproces op één platform. Denk hierbij aan Garage en Fleet-managementsystemen, RDW-diensten, Occasion remarketing, Voertuigdata en Import- en export.