Podcast 305: Leo Fransen van Innovam

Welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie de online automotive beter maken. Vandaag doen we dat met Leo Fransen, CEO van Innovam. Leo, fijn dat je er bent. Wil je vertellen wie je bent, wat je doet en wat Innovam doet?

Interactief

Sinds 1948 is Innovam het opleidings- en certificeringsinstituut van de mobiliteitsbranche in Nederland. Onze focus ligt op opleidingen voor de aftersalesmarkt. We maken ook zijstappen naar sales en modelintroducties. Daarnaast zijn we voor het ministerie ZBO voor het Ministerie van Rijkswaterstaat voor het certificeren van apk- keurmeesters en het examineren van rijinstructeurs. In 2023 bestaan we 75 jaar. Een groeiend deel van onze diensten bieden we online aan. We waren al actief met e-learning en dat hebben we uitgebreid met webinars, online trainingen en online events. In onze eigen studio’s kunnen we voor grote groepen mensen interactieve digitale productintroducties organiseren. Dat is efficiënter en kosteneffectiever dan een fysieke introductie terwijl de betrokkenheid net zo groot is.

Metaverse

Innovam is internationaal opleidingspartner voor verschillende fabrikanten. Op het gebied van training en opleiding ligt er veel nadruk op efficiency. Blended learning combineert het beste van verschillende lesmethodes. We beschikken over 75 jaar aan opleidingsdata. Op basis van deze data kunnen we toekomstige opleidingsbehoeften in kaart brengen. We zijn bijvoorbeeld bezig met de ontwikkeling van een metaverse-achtige trainingsomgeving. De eerste resultaten van de testopstelling zijn veelbelovend. Schadeherstelopleidingen zijn een van onze andere specialismen. Ook binnen dat vakgebied hebben we heel veel kennis en ervaring.

Nieuwe modellen

Autofabrikanten leggen de nadruk op kostenbesparing en efficiency. De introductie van agentuurmodellen levert een behoorlijke kostenbesparing op. Dat betekent in elk geval in theorie een verbetering van de business voor de volledige bedrijfskolom. De overgangssituatie wordt een uitdaging. Binnen het dealermodel heeft de klant zelf invloed op de transactie. Binnen het agentuurmodel ligt dat anders. Dat vraagt om een andere benadering. Vanuit onze ervaring kunnen wij organisaties daar op verschillende manieren bij ondersteunen. Kennis kan je vergelijken met een boekenkast met gelezen en ongelezen boeken. Innovam daagt mensen uit om nieuwe boeken te lezen om zo hun kennis te vergroten.

Leo, dankjewel voor je komst naar de podcaststudio. Luisteraars, volgende week is er een nieuwe podcast met een nieuwe gast.

 

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldripCARMEN Automotive BDC en Vinacles

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom kiezen voor Vinacles?

Vinacles biedt verschillende diensten met als doel uw automotive gerelateerde werkprocessen zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk te maken. Door middel van de verschillende applicaties en diensten faciliteert Vinacles in de complete optimalisatie van uw bedrijfsproces op één platform. Denk hierbij aan Garage en Fleet-managementsystemen, RDW-diensten, Occasion remarketing, Voertuigdata en Import- en export.