Podcast 307: Clem Dickmann van Aumacon

Welkom allemaal bij een nieuwe podcast met de missie de online automotive beter maken. Voor de derde keer ontvangen we Clem Dickmann in onze podcast. Clem, ik hoef jou niet aan onze luisteraars voor te stellen. Waar ben je op dit moment mee bezig?

Internationale congressen

We kennen elkaar van de NADA-congressen in de Verenigde Staten. De vorige keer in Dallas ben ik niet gegaan. Volgend jaar februari in Las Vegas ben ik er weer bij. Het blijft interessant om te zien hoe het NADA-congres dealers op een voetstuk plaatst. Binnen de Amerikaanse cultuur is er meer waardering en respect voor automotive ondernemers dan hier. Dat komt ook doordat Amerikaanse dealers lokaal en nationaal meer op de voorgrond treden. In Nederland doen we dat toch anders. Ook in Europa zijn er genoeg interessante automotive evenementen. De Automotive Dealer Day in Verona streeft ernaar om het NADA-congres van Europa te zijn. De sfeer is typisch Italiaans. Ondanks de Europese benadering is het vooral op de Italiaanse markt gericht.

Schaalvergroting

Op 20 juni organiseert Aumacon in Amsterdam het Nationaal Dealerholding Event 2023. Het evenement is ontstaan vanuit de publicatie van onze jaarlijkse Dealerholding Top-100 die dit jaar voor de 19e keer verschijnt. Sinds de eerste uitgave is het automotive landschap ingrijpend veranderd. Autoretail is niet bijzonder ingewikkeld. Duurzaam winstgevend ondernemen in de automotive retail kan op twee manieren. Je kan kiezen voor schaalgrootte en efficiency of voor specialisatie. Binnen het merkgebonden kanaal is de keuze op schaalvergroting gevallen. Naast de Dealerholding Top-100 voor merkdealers maken wij jaarlijks de Garageformule Top-40 voor onafhankelijke autobedrijven en de Leasemaatschappij Top-100 voor leasemaatschappijen. In België brengen we de Dealergroep/groupe Top-50 Belux uit.

Strategische positionering

Voor het Nationaal Dealerholding Event 2023 hebben we verschillende interessante sprekers geprogrammeerd. Samen met #DCDW halen we Bill Wittenmyer van DealerOn uit de Verenigde Staten naar het evenement. Hij heeft een interessant verhaal over automotive retail, lead management en rendement. Jan Jaap Koops van RDC, Dorianne Richelle van AutoScout24 en Bernard Lycke van Cecra praten onze gasten bij over de jongste marktontwikkelingen en de strategische positie van merkdealers en agenten. En we presenteren natuurlijk de nieuwste editie van ons jaarlijkse dealerholdingonderzoek.

Clem, dankjewel dat je weer naar onze podcaststudio bent gekomen. Luisteraars, bedankt voor het luisteren. Volgende week is er een nieuwe podcast met een nieuwe gast.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldripCARMEN Automotive BDC en Vinacles

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom kiezen voor Vinacles?

Vinacles biedt verschillende diensten met als doel uw automotive gerelateerde werkprocessen zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk te maken. Door middel van de verschillende applicaties en diensten faciliteert Vinacles in de complete optimalisatie van uw bedrijfsproces op één platform. Denk hierbij aan Garage en Fleet-managementsystemen, RDW-diensten, Occasion remarketing, Voertuigdata en Import- en export.