Podcast 311 – Bart Baaten van WEBSOLVE

Welkom allemaal bij een nieuwe podcast met de missie de online automotive beter maken. Vandaag doen we dat met Bart Baaten van WEBSOLVE. Bart, leuk dat je er bent. Wil je jezelf voorstellen aan iedereen die jou en WEBSOLVE nog niet kent?

Marketing automation

WEBSOLVE helpt dealerbedrijven om hun online klantcommunicatie beter en professioneler te maken. Het doel is de klantloyaliteit vergroten. WEBSOLVE is ontstaan als technische oplossing voor e-mailcampagnes. Daarvoor is data nodig. Vanuit deze data hebben we nieuwe producten ontwikkeld, Klantcommunicatie is de rode draad door al onze producten. We pakken instromende communicatie op en proberen van zoveel mogelijk leads klanten te maken. Daar start de klantreis. We combineren informatie van klanten en voertuigen. Alle processen zijn zoveel mogelijk geautomatiseerd. Dat noemen we ‘set and forget’. De dealer verzorgt de teksten, wij verzorgen de layout en stellen alles in. Tussendoor sturen we bij als dat nodig is.

Leads verdelen

Onze producten zijn geschikt voor sales en aftersales. Voor het dealerbedrijf verzorgen we alle communicatie voor, tijdens en na werkplaatsbezoek. Als een klant ervoor kiest om tijdens een onderhoudsbeurt de remblokken niet te vervangen, kunnen we instellen dat deze klant na een paar maanden een uitnodiging krijgt om de remblokken te laten vervangen. Voor sales verzamelen we leads die het systeem vervolgens automatisch onder de verkopers verdeelt. Zo krijgt elke lead maximale aandacht. In een lead managementsysteem is het belangrijk om leads niet uit het oog te verliezen. Daarom koppelen we vanuit WEBSOLVE ook met andere platformen en met CRM-systemen.

Quoto

Dealerklanten verwachten een premium aankoopervaring. Voor nieuwe auto’s zijn de online verkoopprocessen goed geregeld. Voor gebruikte auto’s ligt dat meestal anders. We ondersteunen occasionverkoop met Quoto, onze nieuwe geautomatiseerde offertemodule. Klanten krijgen een link naar een professionele en persoonlijke offerte voor de auto waar ze interesse in hebben. De offerte is verrijkt met foto’s en specificaties. We kunnen ook een inruilvoorstel en aanvullende producten en diensten aan de offerte toevoegen. Allemaal zonder dat de verkoper er iets aan hoeft te doen. Al onze producten werken onafhankelijk van elkaar en samen met elkaar. Dealers kiezen zelf welke producten voor hun situatie het meest geschikt zijn.

Bart, bedankt voor jouw komst naar de podcaststudio. Luisteraars bedankt voor het luisteren. Volgende week is er weer een nieuwe podcast met een nieuwe gast.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldripCARMEN Automotive BDC en Vinacles

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom kiezen voor Vinacles?

Vinacles biedt verschillende diensten met als doel uw automotive gerelateerde werkprocessen zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk te maken. Door middel van de verschillende applicaties en diensten faciliteert Vinacles in de complete optimalisatie van uw bedrijfsproces op één platform. Denk hierbij aan Garage en Fleet-managementsystemen, RDW-diensten, Occasion remarketing, Voertuigdata en Import- en export.