Podcast 313 – Hans Kraaijeveld van Autofactor

Welkom allemaal bij een nieuwe podcast met de missie de online automotive beter maken. Vandaag doen we dat met Hans Kraaijeveld van Autofactor. Hans, leuk dat je er bent. Wil je jezelf voorstellen aan iedereen die jou en Autofactor nog niet kent?

Autofactor

In de podcast, Hans Kraaijeveld, eigenaar van Autofactor, deelt zijn passie voor het optimaliseren van processen in de automotief. Hij benadrukt het belang van snelheid in het hele proces, van inkoop tot verkoop, om de omloopsnelheid van auto’s te verhogen en zo meer transacties te realiseren. Hans gelooft dat efficiënte automatisering van repeterende taken essentieel is om een winstgevende en succesvolle autobedrijf te runnen. Hij legt uit hoe Autofactor werkt, waarbij het automatisch taken aanstuurt en processen parallel laat verlopen, wat de doorlooptijd aanzienlijk verkort en een positieve invloed heeft op de winstgevendheid van autobedrijven.

Prijzen

Hans en Paul bespreken ook het belang van optimale prijsstelling en hoe te veel vragen voor een auto de verkoop kan belemmeren. Ze benadrukken dat het prijzen van auto’s op het moment van verkoop, tegen een realistische en marktconforme prijs, de doorlooptijd aanzienlijk kan verkorten en de omzet kan verhogen. Door middel van een rekenmodel toont Hans de impact van een snellere omloopsnelheid op de winst van een autobedrijf, waarbij hij aangeeft dat zelfs kleine verbeteringen in de doorlooptijd aanzienlijke financiële voordelen kunnen opleveren.

verzuiling

De discussie richt zich ook op de verzuildheid in het software landschap van de automotief, waarbij verschillende standalone oplossingen worden gebruikt voor afzonderlijke taken. Hans pleit voor een meer geïntegreerde aanpak, waarbij de auto centraal staat en de processen daaromheen worden georganiseerd. Met de auto als het centrale object kunnen repeterende taken en workflows worden gestroomlijnd, waardoor het gehele autobedrijf efficiënter en winstgevender kan werken.

Hans, bedankt voor jouw komst naar de podcaststudio. Luisteraars bedankt voor het luisteren. Volgende week is er weer een nieuwe podcast met een nieuwe gast.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldripCARMEN Automotive BDC en Vinacles

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom kiezen voor Vinacles?

Vinacles biedt verschillende diensten met als doel uw automotive gerelateerde werkprocessen zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk te maken. Door middel van de verschillende applicaties en diensten faciliteert Vinacles in de complete optimalisatie van uw bedrijfsproces op één platform. Denk hierbij aan Garage en Fleet-managementsystemen, RDW-diensten, Occasion remarketing, Voertuigdata en Import- en export.