Podcast 320 – Berend Hoitink van Panoff Consulting en Hielke Ytsma van CarQall

Welkom allemaal bij een nieuwe podcast met de missie de online automotive beter maken. Vandaag doen we dat met Berend Hoitink van Panoff Consulting en Hielke Ytsma van CarQall. Heren, leuk dat jullie er zijn. Willen jullie jezelf voorstellen aan onze luisteraars?

Breder klantperspectief

“Ik ben Berend Hoitink en ik werk voor Panoff Consulting. Vanuit Amsterdam werk ik samen met een internationaal team van automotive specialisten. We richten ons op automotive retail. We ondersteunen fabrikanten, importeurs en dealers bij de digitale transitie. Wij brengen de customer journey in kaart en geven structuur aan digitale processen. Voor verschillende OEM’s zijn we bezig met het analyseren en optimaliseren van de CRM- en DMS-structuren. Als dealerbedrijf kan je jezelf onderscheiden met customer intimacy en procesoptimalisatie. Hierin speelt data een grote rol. Data geeft dealerbedrijven een breder klantperspectief. Dat biedt kansen om aanvullende producten en diensten aan te bieden.”

Kennis verbinden

“Ik ben Hielke Ytsma en ik werk mijn hele leven in de automotive. Samen met Ruben Heerdink heb ik CarQall opgezet. CarQall is een intelligente digitale assistent gebaseerd op kunstmatige intelligentie. Ons platform kan bellers registreren, leads in kaart brengen en zelfstandig eenvoudige processen afwikkelen. Zo helpen wij autobedrijven bij een snellere en effectievere klantopvolging. We hebben veel raakvlakken met Panoff Consulting. We hebben samen onderzoek gedaan naar digitale uitdagingen voor het dealerbedrijf. Er zijn nieuwe communicatiekanalen. Vanuit OEM’s is nieuwe data beschikbaar. De uitdaging voor het dealerbedrijf is om al die kennis te verbinden en op de juiste manier te gebruiken.”

Nieuwe toetreders

(BH) “De combinatie van menselijk contact en de inzet van AI vergroot het succes en het rendement van het dealerbedrijf.” (HY) “Ons motto is ‘digitalisering waar het kan, menselijk waar het moet’. Hoe meer je over de klant weet, hoe beter je de klant kan bedienen.” (BH) “Bestaande dealerbedrijven houden vaak vast aan bestaande structuren terwijl je die soms beter kunt loslaten. Je moet durven om als een nieuwe toetreder naar de markt te kijken. Hoe zou ik mijn processen inrichten als ik vanaf nul zou beginnen? (HY) “In ons gezamenlijke rapport staan handige tips voor dealers. Het onderzoek is kostenloos te downloaden via de website van CarQall en Panoff Consulting.”

Berend en Hielke, bedankt voor jullie komst naar de studio. Luisteraars bedankt voor het luisteren. Volgende week is er een nieuwe podcast met een nieuwe gast.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldripCARMEN Automotive BDC en Vinacles

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom kiezen voor Vinacles?

Vinacles biedt verschillende diensten met als doel uw automotive gerelateerde werkprocessen zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk te maken. Door middel van de verschillende applicaties en diensten faciliteert Vinacles in de complete optimalisatie van uw bedrijfsproces op één platform. Denk hierbij aan Garage en Fleet-managementsystemen, RDW-diensten, Occasion remarketing, Voertuigdata en Import- en export.