Podcast 324: Joep van der Meer van Adevinta

Welkom allemaal bij een nieuwe podcast met de missie om de online automotive beter te maken. Vandaag doen we dat met Joep van der Meer van Marktplaats. Joep, leuk dat je er bent. Wil je aan onze luisteraars vertellen wie je bent en wat je doet?

Gemiddeld 10 dagen

“Ik ben Joep van der Meer, ik vertegenwoordig bij Marktplaats het MKB in de mobiliteitssector. Met mijn team streven we ernaar om de prestaties van universele autobedrijven op het platform te optimaliseren. We hebben de verantwoordelijkheid over bedrijven met meer dan 80 auto’s op voorraad van de ruim 5.500 universele autobedrijven in Nederland. Ons doel is om de ondernemers te ondersteunen in het sneller verkopen van hun voorraad.

Audi trekt de meeste kijkers

“Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde sta-tijd van auto’s in Nederland 65,8 dagen is, maar bij Marktplaats weten we dit terug te brengen tot 55,9 dagen. Onze focus ligt op het verkorten van de tijd die nodig is van binnenkomst tot verkoop. Dit proces duurt gemiddeld tien dagen, en door efficiëntie te bevorderen, maken we geld sneller beschikbaar voor bedrijven door een versnelde omzet.”

“We zien opmerkelijke regionale verschillen, met Noord-Holland (67,3 dagen) en Noord-Brabant (45,5 dagen) als uitersten. Interessant genoeg trekken Audi’s, gevolgd door Mercedes en BMW, gemiddeld het meeste publiek per dag. Een opvallende observatie is dat een Renault slechts negen kijkers per dag trekt, maar het minste aantal views nodig heeft voor een verkoop, een patroon dat geldt voor alle Franse merken.”

Koop een McLaren

“Hoewel we merkenbreed onder het landelijk gemiddelde presteren wat betreft sta-tijd, vallen auto’s boven de € 60.000 op door hun langere sta-tijd. Opmerkelijk genoeg doet McLaren het hier als uitzondering goed, met veel views en een gemiddelde sta-tijd van 51 dagen. Kortom, voor meer verkeer en hogere marges: koop een McLaren”.

Joep, dankjewel voor je komst naar de studio in Ede. Luisteraars ook bedankt. Volgende week is er weer een nieuwe podcast met een nieuwe gast.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCC, Calldrip, CARMEN Automotive BDC, Findio en Vinacles

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?
Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?
UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom kiezen voor Vinacles?
Vinacles biedt verschillende diensten met als doel uw automotive gerelateerde werkprocessen zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk te maken. Door middel van de verschillende applicaties en diensten faciliteert Vinacles in de complete optimalisatie van uw bedrijfsproces op één platform. Denk hierbij aan Garage en Fleet-managementsystemen, RDW-diensten, Occasion remarketing, Voertuigdata en Import- en export.