P+R Podcast: Marcel van Leeuwen en Wouter van Heertum

Welkom bij de podcast P&R met Paul de Vries en Rolf Westgeest. In deze podcast bespreken de presentatoren samen met Marcel van Leeuwen en Wouter van Heertum van BAS World, een online platform voor internationale vrachtwagenhandel, online verkoopstrategieën voor trucks, vrachtwagens, machines en andere commerciële voertuigen. De gasten verduidelijken dat ze niet alleen een advertentieplatform zijn, maar een transactieplatform dat helpt bij het verbinden van kopers en verkopers. De presentatoren introduceren vijf stellingen en vragen naar de mening van de gasten.

Het consignatiemodel

Het gesprek gaat over een consignatiemodel dat in 2014 is gestart, waarbij klanten hun voertuigen kunnen verkopen via een consignatieproces, waarbij het bedrijf de verkoopprijs bepaalt en een vergoeding voor hun diensten in rekening brengt. Het gesprek bespreekt ook de voordelen van dit model, waaronder meer transparantie, hogere opbrengsten en de mogelijkheid om klanten voorfinanciering aan te bieden. De sprekers bespreken ook de logistiek van het proces en de focus van het bedrijf op kwaliteitscontrole.

De rol van taal in het bedrijfsleven

Het gesprek gaat over de rol van taal in het bedrijfsleven. De sprekers bespreken het feit dat Spanje één taal heeft, waardoor het gemakkelijker is om daar zaken te doen, terwijl er in Europa veel talen zijn. De sprekers merken op dat hun verkoopafdeling 40 verkopers heeft die 20 verschillende talen spreken en dat het niet spreken van meerdere talen nadelig zou zijn voor hun bedrijf. Ze praten ook over het belang van vertrouwen in online zaken doen en hoe dit kan worden opgebouwd door transparantie en goede communicatie. Ze concluderen dat het opbouwen van een vertrouwd handelsplatform een samenwerking tussen leveranciers en klanten vereist en dat het opbouwen van vertrouwen een toewijding vereist om te doen wat je zegt dat je zult doen.

WhatsApp en Telegram

De podcast gaat over het gebruik van WhatsApp en Telegram in verkoop en klantenservice. Het gebruik van deze platforms heeft zowel voordelen als nadelen. Het is belangrijk om het vertrouwen van de klant te winnen en ervoor te zorgen dat verkopers hun werk goed doen. Een belangrijk leerpunt was het optimaliseren van het inspectieproces, dat essentieel is voor verkoopsucces. De financiële afhandeling en BTW-wetgeving bleken ook uitdagend te zijn. Het standaardiseren van processen is essentieel voor een goed functionerend platform.

 

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van: online retail oplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoop sites.