P+R Podcast: Paul Cnossen

Welkom bij de volgende podcast P+R. Vandaag zijn er twee Pauls in de uitzending: Paul de Vries als tafelheer en Paul Cnossen als gast. Welkom Paul, leuk dat je er bent. Tegenwoordig schrijf je over de autobranche, vroeger heb je IVA Driebergen gedaan en ben je zelf autoverkoper geweest. Hoe kijk jij naar de nieuwste ontwikkelingen in de mobiliteitsbranche?

Op zijn kop

“De automotive branche is een dynamische wereld. Op dit moment staat die wereld behoorlijk op zijn kop. Consumenten krijgen uit allerlei bronnen informatie en die informatie klopt niet altijd. Ik vind het interessant om goede informatie te verzamelen en dat met consumenten te delen. Ongeveer 99 procent van het aankooptraject van een auto is tegenwoordig digitaal. Alleen de laatste procent gaat nog via een autobedrijf en een verkoper. De vraag is welke invloed het agentuurmodel daar straks op gaat hebben. De inrichting van het agentuurmodel is bij de meeste merken nog niet uitgewerkt.”

Klantvoorkeuren

“De vraag is of dealers van een merk binnen het agentuurmodel allemaal dezelfde marge krijgen en allemaal dezelfde investeringen moeten doen. Of grote dealerholdings blijven bestaan als nieuwverkoop richting online verschuift, en welke invloed private lease op de lange termijn op dealernetwerken heeft, is ook afwachten. Een andere trend is dat klantvoorkeuren veranderen. Klanten informeren zich steeds beter en weten steeds meer. Klantentrouw blijft ontzettend belangrijk voor het autobedrijf. Als autobedrijf heb je een betere uitgangspositie voor de toekomst als klanten jouw product willen kopen en dat product bij jou willen kopen.”

Desinformatie

“Dankzij internet kunnen consumenten zich beter informeren voordat ze een andere auto kopen. Aan de andere kant is het aankoopproces ondoorzichtiger geworden door de opkomst van nieuwe techniek. Er is veel informatie maar ook veel desinformatie. Consumenten verliezen de grip op de voortgang van de techniek en dat staat vooruitgang in de weg. Elektrische auto’s waren altijd peperdure bolides. Nu staan er ook boodschappenauto’s met een elektromotor in de showroom. Ook daar is een goed verhaal over te vertellen. Daar ligt een belangrijke taak voor de autojournalistiek en voor de branche zelf.”

Dankjewel Paul Cnossen voor jouw komst naar de studio, en voor jouw tekst en uitleg rondom digitalisering en het agentuurmodel. Luisteraars ook bedankt en op naar de volgende podcast P+R.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van: online retail oplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoop sites.