Rick Hermanns: Het is eigenlijk een soort provisie die je wel even op moet halen. Je wordt namelijk beloont omdat je beter presteert.

Hey, welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie om de online automotive beter te maken. Vandaag hebben we Rick Hermanns te gast. Hij is de oud directeur van Peugeot Nederland en is nu met hele gave dingen bezig om onder andere verkopers en after sales managers te motiveren om het nog beter te doen. Rick, wat ontzettend leuk dat je er bent! Kun je jezelf even voorstellen. Wie je bent en wat je op dit moment doet?

Voorstellen: Rick Hermanns

Mijn naam is Rick Hermanns en ik ben van het bouwjaar 1974. Sinds een jaar houd ik mij bezig met ondernemen. Zo ben ik de voorzitter van de Renault Dealer Vereniging en werk ik daarnaast samen aan Challenge Plus. Een platform om dealers te helpen hun medewerkers te belonen. Daarvoor heb ik voornamelijk bij Peugeot (al zo’n 20 jaar in de automotive) rondgelopen. Dat begon zelfs vanuit school met mijn stage. Vervolgens heb ik mezelf met allerlei takken beziggehouden binnen dit bedrijf. Van inkoop tot sales tot algemeen directeur. Nu ben ik op het punt gekomen dat ik mij apart met de automotive ben gaan bemoeien.  

Nederlandse markt

De Nederlandse markt is niet perse een bedrijfswagenmarkt. We hebben namelijk hele specifieke regels met bpm dus je bent heel beperkt. Maar dat zorgt er ook voor dat hetgeen wat er gebeurt speciaal is. Daarnaast moet je heel erg oppassen, zeker op het gebied van CO2, terwijl je in andere landen juist heel veel vrijheid hebt. De Nederlandse markt wordt daarnaast wel steeds groter en eigenlijk ook innovatiever. 

Partnership 

Toen ik verkoopdirecteur werd bij Peugeot had onze captive een programma om onze verkopers te motiveren. Dit motiveren was bestemd voor alles naast de auto, met name captive producten, dus financiering, verzekeringen en een stukje leasing om dat te belonen. Dat kwam dan in de vorm van een spaarsysteem waar we als merk zijn ingestapt. Het is eigenlijk een soort provisie die je wel even op moet halen. Je wordt namelijk beloont omdat je beter presteert. Tijdens Corona waren dit soort programma’s eigenlijk lastig vanwege de extra kosten. Toen kwam Jack naar mij toe en zijn we gaan kijken hoe het anders kan. Op die manier hadden we binnen een dag een nieuw concept gericht op de multimerkdealer met de naam Challenge Plus.

Bedankt voor het luisteren naar deze aflevering van onze podcast. Volgende week uiteraard weer een nieuwe podcast met dezelfde missie: de online automotive beter maken!

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN BDC en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2021? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder. SpinCar is o.a. exclusief partner van AutoTrack.nl”