Rob Tangenberg van FotoProto

Welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie de online automotive beter te maken. Vandaag doen we dat met Rob Tangenberg van FotoProto. Rob, leuk dat je er bent. Wil je aan onze luisteraars vertellen wie je bent en wat je doet?

Toeval

“Van huis uit ben ik productontwikkelaar. Ik ontwikkel technische oplossingen voor technische problemen. Ik ben bij toeval de mobiliteitsbranche in gerold. Een aantal jaren geleden kocht ik een Ikea-keuken en daar paste geen vaatwasser van een ander merk in. Ik heb toen een scharniersysteem bedacht waarmee dat wel kon. Er was internationale belangstelling voor het systeem. Ik wilde een productvideo maken om te laten zien hoe het scharnier op een vaatwasser werkt. Daarvoor had ik een draaischijf nodig. Ik kon nergens de draaischijf vinden die ik zocht. Samen met mijn vader heb ik een eigen draaischijf ontworpen en gemaakt, met eigen elektronica en aansturing.”

Doorontwikkeld

“We zijn begonnen met het ontwikkelen van draaischijven voor kleinere producten. Dat is gegroeid naar draaischijven en xl-draaischijven voor het presenteren en fotograferen van motorfietsen en auto’s. Samen met mijn compagnon Bashar, die uit de automotive branche komt, heb ik in 2017 FotoProto opgericht. De FotoProto draaischijven worden gebruikt door merkdealers, dealergroepen, onafhankelijke bedrijven en andere automotive bedrijven. De draaischijven zijn solide gebouwd en nemen weinig ruimte in beslag. Door de geringe oprijhoogte zijn ze ook geschikt voor verlaagde auto’s en sportauto’s. De draaiplateaus werken op 230 Volt. Er is geen speciale krachtstroomaansluiting voor nodig.”

App-koppeling

“We bieden twee verschillende varianten aan. De eerste variant is geschikt voor dynamische voertuigpresentatie in de showroom. De tweede variant is ontwikkeld voor het maken van 360 graden foto’s voor onlineadvertenties. De elektronica en software van de FotoProto draaischijf zijn compatible met externe geautomatiseerde fotografie-apps zoals SpinCar. Maar als een bedrijf liever zelf handmatig foto’s maakt, dan kan dat ook. We kunnen voor elke situatie een passend product ontwikkelen, zodat bedrijven snel en efficiënt een mooie fotoreportage kunnen maken.”

Rob, dankjewel voor jouw komst naar de podcaststudio. Luisteraars, volgende week is er weer een nieuwe gast voor onze missie om de online automotive beter te maken.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN BDC en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2022? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder. SpinCar is o.a. exclusief partner van AutoTrack.nl”