Wouter Koenderink van Autosoft

Hey welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie om de online automotive beter te maken. Vandaag te gast, Wouter Koenderink van Autosoft en nog veel meer zaken. We gaan het samen onder andere over Facebook hebben en op welke wijze dealers en autobedrijven meer uit Facebook kunnen halen. Wouter, leuk dat je er bent. Voor de paar mensen die nog niet weten wie je bent en wat je doet in de automotive, wat doe je?

In het kort: wat doet Autosoft?

Wij zijn al sinds 22 jaar actief op het internet. We bouwen websites voor autobedrijven. Dat is natuurlijk de korte versie. Inmiddels zijn dat natuurlijk hele complexe en mooie systemen geworden. Denk dan bijvoorbeeld aan voertuig managementsystemen, autocommerce en websites die voor mobiele devices gemaakt zijn. Daarnaast hebben we ook een configurator die we door heel Europa aan grote leasemaatschappijen en inkooporganisaties verkopen en ten slotte zijn we op dit moment ook bezig met een systeem dat de marketing automatiseert. Denk dan bijvoorbeeld aan al die ingewikkelde Google advertenties maar ook de Facebook advertenties. Wij willen ervoor zorgen dat die door middel van een standaard script kunt instellen en op die manier eenvoudig kunt adverteren. We zien in onze omgeving dat veel bedrijven dit doen voor zo’n 4 a 500 euro per maand. Dat is wat aan de hoge kant, wij kunnen dat binnenkort waarschijnlijk terug gaan brengen tot 3,4 of 5 tientjes per maand en dan beheren wij ook alles voor hen. 

Wat biedt een VMS?

Het belangrijkste aan een voertuig managementsysteem (VMS) is dat het je volledig ontzorgt. Dat vinden wij nog steeds het uitgangspunt. Dit wil eigenlijk zeggen dat je je auto in ons systeem invoert. Dat doe je door hem eerst op de foto te zetten met bijvoorbeeld een Auto360 waarmee je helemaal rond de auto kunt gaan. Daarnaast kun je de gegevens van de auto zelf invoeren maar je kunt natuurlijk ook verschillende gegevensbronnen gebruiken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Carbase of Autotelex. Eigenlijk gebruiken we gewoon alle bronnen die beschikbaar zijn om de auto met zoveel mogelijk data  in de markt te zetten. De klant hoeft bij ons namelijk niet te kiezen, hij/zij krijgt gewoon het beste product dat wij voor handen kunnen krijgen. Wanneer alle informatie over de auto vervolgens geüpload is, zorgen wij met onze eigen koppeling dat het op de andere online portalen, zoals Marktplaats en een Autoscout komt. Dit zorgt er dan ook voor dat we alle conversie goed kunnen meten. 

Plannen Autosoft in de toekomst

We zijn met name heel druk met het uitrollen van ons marketingpakket. Dat vinden we nog erg spannend omdat we bezig zijn met het afronden van verschillende cursussen voor onder andere Facebook. Wat dat betreft hebben we hier dan ook echt goed opgeleide mensen zitten. Het plan is dan ook om dat pakket goed uit te gaan rollen. Dit gaan we doen door eerst onze eigen klanten te benaderen en hen te laten zien wat de meerwaarde van onze dienst is. Vanuit daar willen we het gaan uitbouwen en daar hebben we heel veel vertrouwen in. 

Dankjewel Wouter voor dit gesprek en dankjewel voor je commitment om samen met ons de online automotive beter te maken. Volgende week uiteraard weer een nieuwe gast met dezelfde missie. Tot volgende week, dankjewel!

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN BDC en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2020? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder.