0% of 7% bijtelling: Mitsubishi Outlander hoe slecht nieuws ook goed te brengen is…..?!

Ruim 7000 Nieuwe Mitsubishi Outlanders naar Nederland in 2013

De kogel is door de kerk, Mitsubishi Nederland krijgt 7000 nieuwe Outlanders in plaats van de bestelde 11.500Outlanders dit jaar. Een forse tegenvaller voor berijders, dealers, fabrikant en importeur. Deze hebben met forse schades te maken, voor de ene is dat alleen maar de bijtelling, voor de ander is dat gederfde winst in een jaar waar het al zoeken is naar winst.

Maar toch, Mitsubishi doet wat het moet doen, veiligheid voor alles en als er iets niet klopt, dit onderzoeken, fixen en opnieuw in productie nemen. Echter het enige wat ik dan niet snap is die ene week vakantie, daar had je er toch zeker nog een paar honderd kunnen maken……

De concurrentie echter lacht zich rot, niet om hun eigen aantallen, maar meer om de problemen van de ander, echter door dit slechte nieuws zo massaal en landelijk te publiceren laat Mitsubishi wel zien waar het staat. Ja we hebben een probleem en nee we kunnen helaas niet iedereen tevreden stellen met een Outlander dit jaar, ondanks dat we lang dachten en zeiden dat dit wel zo zou zijn. Overmacht komt in vele soorten en maten en dit is er wel eentje. Hulde dat de fabrikant helderheid geeft zodat de importeur en haar dealers kunnen kijken welke klanten wel genegen zijn om 7% bijtelling te betalen en welke niet. Diegene die het niet willen, kunnen kijken naar andere alternatieven zoals de onverkoopbare Chevrolet Volt en Opel Ampera’s met 0% en anders gewoon ook je verlies nemen, net als de fabrikant, importeur en dealers, die zaten er immers ook niet op te wachten….

Lees ook

4 april 2023

Welke leads kun je wel uitbesteden?

27 maart 2023

Een nieuwe manier van leads opvolgen met Walcu!

20 maart 2023

De Shop Intensity Score in Automotive!

13 maart 2023

Dan doe je het lekker niet!