20% van de online nieuwe auto verkopen wordt gedaan door vrouwen

Dit blijkt uit onderzoek door Nieuweautokopen.nl onder de verkoopaantallen van de afgelopen 18 maanden. Verreweg de meeste kopers van nieuwe auto’s online waren mannen, maar liefst 55%. De resterende 25% werden aangeschaft door zakelijke klanten.

Maar liefst 50 procent van de online verkopen bij nieuweautokopen.nl is gedaan door mensen tussen de 30 en 50 jaar. Door mensen die ouder zijn dan 50 jaar is 12% van de nieuwe auto’s verkocht.

Trendanalisten voorspellen dat de komende vijf jaar de behoefte van de consument om via internet nieuwe auto’s te kopen drastisch gaat stijgen.

Het marktaandeel van de online verkoop van nieuwe auto’s in Nederland zal groeien naar zeven tot vijftien procent particulier en tot vijftien tot twintig zakelijk in 2012. Onderzoek van Capgemini (Cars Online 2007) wees recent uit dat één op de vijf consumenten vandaag de dag al een nieuwe auto via internet zou willen aanschaffen.

Belangrijke voorwaarden waaraan het online verkoopproces moet voldoen zijn duidelijkheid over zaken als onderhoud, garantie en wie de afzender is. Ook verwacht de consument dat de auto sneller dan normaal worden geleverd en de prijs scherp is. Allemaal kenmerken die de consument bij nieuweautokopen.nl vindt.

Daarnaast hebben werkgevers en zakelijke rijders een minder grote emotionele binding met de aanschaf van een nieuwe zakelijk gereden auto dan de particulier en laten dan ook vooral gemak, betrouwbaarheid en prijs prevaleren. Verder moet de procedure van een auto kopen zo gemakkelijk mogelijk zijn. Zo min mogelijk administratieve lasten en tijd kwijt zijn met het proces. Via Nieuweautokopen.nl is dit te realiseren.

Lees ook

#DCDW invest in people
15 februari 2024

Waarom je wel moet investeren en de tijd moet nemen!

Eindelijk winst #DCDWeekupdate
9 februari 2024

Eindelijk winst

1 februari 2024

Daar zitten we weer!

25 januari 2024

Aandeelhouder Carmen Automotive BDC