Autoverkopers Lui?

zomaar een dag uit het leven van een autoverkoper van een Top-5 merk! kopje koffie, krantje, hallo collega´s, hebben we er zin in! even de computer aanzetten, nieuws lezen en natuurlijk de e-mail checken!

Hé, een offerteaanvraag van iemand, die wil een offerte voor een nieuwe ……… even kijken, nee, eennieuwe auto verkopen via een e-mail? een offerte aanvragen via de e-mail, nee! dat kan toch niet, waar blijf ik met mijn standaards vanuit de importeur, mijn gezelligheid, mijn betrokkenheid, wat denkt die man wel, wij hebben hier een hele grote showroom………zonder klanten en die klant/prospect vraagt een offerte aan per….e-mail. het moet toch niet gekker worden. weet je wat, even kijken, offerte zonder inruil, hmmm niet veel moeite. weet je wat, ik stuur die klant gewoon overmorgen het volgende antwoord, dan kan ik nu even verder slapen:

Geachte heer de Vries, Mijn excuses voor mijn late reactie maar door de drukte heb ik helaas niet eerder kunnen antwoorden. Deze e-mail is nieuw voor mij dus het lijkt me toepasselijker om mij te bellen en elkaar voor te stellen en wat u van ons verwacht als dealer. Uiteraard ben ik ook benieuwd hoe u aan mijn e-mailadres komt. Graag hoop ik van u te horen! Ik ben bereikbaar op onderstaand nummer.

Wat ik wel had verwacht? een offerte? of gewoon een normaal antwoord? zijn collega buurman snapt het wel, binnen 10 minuten een e-mail met een correcte offerte met 8% korting en we zijn beide gelukkig met deze deal! Wat raar is, is dat in de jaren 60 de Amerikanen een mens op de maan zetten. Maar dat Anno 2008 sommige dealers in de Autobranche nog geen idee hebben wat E-commerce kan doen voor ze. Het is een kans, een hele grote kans in plaats van een bedreiging.

Nieuwe auto’s via het internet, gebruikte auto’s via Marktplaats.nl en Autotrader.nl en eenwerkplaatsafspraak (APK & onderhoud) via Garageselect.nl. De dealer die het snapt, kent zijn nieuwe rol in de toekomst en kan hierop adequaat in spelen. Want ook in de digitale E-commerce wereld is de dealer het retailpunt die alles kan laten samenkomen, mits die het maar snapt!

Lees ook

#DCDW invest in people
15 februari 2024

Waarom je wel moet investeren en de tijd moet nemen!

Eindelijk winst #DCDWeekupdate
9 februari 2024

Eindelijk winst

1 februari 2024

Daar zitten we weer!

25 januari 2024

Aandeelhouder Carmen Automotive BDC