Blog: Géén Social Media Buttons op je dealerhomepage!

Je homepage is heilig!

Te vaak zie ik homepages van autodealers waar Social Media Buttons staan! Nu geloof ik al niet in het gebruik van Social Media voor de meeste autodealers, want ze hebben vrijwel nooit iets te melden, maar zet het niet op de homepage en vooral niet als buttons.

Desctop screenshot

 

Ten eerste wat zegt een button? Met een ‘f’ of een ‘t’? Is dat iets uitnodigends? Waarom zou ik het doen? Alleen de button zegt helemaal niets, iedere website heeft ze en waarom zou ik die dealer moeten volgen? Maak er dan twee aparte pagina’s van; /twitter en /facebook met daarin een verhaal waarom mensen jouw en jouw dealerbedrijf moeten volgen! Wat zit er voor hun in? Alleen:’volg ons’ is een loze belofte en daarvoor gaat niemand meer iets voor doen….

Ten tweede, Je homepage is het meest heilige stukje online onroerend goed wat je hebt en gebruik elke millimeter daarvan bewust en met een reden!  Het drukker maken van je homepage om overal maar lukraak buttons te plaatsen maakt de homepage drukker zonder een relevante reden.  Immers het eerste wat u eigenlijk tegen uw bezoekers zegt is, ik heb veel geld geinvesteerd om u naar mijn website te leiden, maar eigenlijk kunt u beter naar onze Twitter of Facebook pagina gaan? Make no sense, right?

Twitter en Facebook moeten u bezoek brengen, niet andersom. Daarom zijn de ‘deel’ knoppen wel relevant! Laat je bezoekers je website zovaak mogelijk delen.

Lees ook

#DCDW invest in people
15 februari 2024

Waarom je wel moet investeren en de tijd moet nemen!

Eindelijk winst #DCDWeekupdate
9 februari 2024

Eindelijk winst

1 februari 2024

Daar zitten we weer!

25 januari 2024

Aandeelhouder Carmen Automotive BDC