Blog: Online Rules met betrekking tot online leads in het dealerbedrijf!

Leads zijn slechts de eerste zet in een dialoog!

Kannietbestaatniet.nl

Leads en daarmee bedoel ik alle kansen vanuit alle marketingkanalen die een dealer inzet, kunnen met simpele technieken omgezet worden in meer sales! Immers de lead, de online lead, de call lead en de showroom lead zijn slechts de eerste aanzet van de consument met u, de dealer, tot een dialoog! En zolang je dit maar ziet als een dialoog, dan bereik je meer succes en minder frustratie.

Immers krijg je een lead, welke dan ook, dan betekent het veelal dat de consument u uit meer dan 20 bronnen heeft uitgekozen om met u de dialoog aan te gaan. Tuurlijk, dezelfde consument kan dit ook met meerdere dealers doen, maar waarom dit simpele feit benadrukken en je daar door laten frustreren. Immers met frustratie verkoop je zeker niets… Nee zie jezelf maar als die winnaar van de ZMOT, van die meer dan 20 bronnen en zie de aanzet van de consument niet als prijsshopper, inruilprijsophaler of folderpakker, maar als slechts een startpunt van een dialoog, wel een dialoog welke langer kan duren als dat je denkt..niet elke lead namelijk laat zich binnen 5 dagen vangen in een afspraak of sale.

De doorlooptijd immers, bij bijvoorbeeld Nieuweautokopen.nl, is gemiddeld 20 dagen. Betekent dat het gemiddeld 20 dagen duurt vanaf het insturen van de lead, tot aan de order. Hoe lang blijf jij dan in een dialoog met je consument, om deze van informatie te blijven voorzien, zodat de consument de juiste beslissing kan maken? Kijk eens bij jezelf en doe je jezelf niet tekort door te snel voor de klant te besluiten dat de aanvraag niets wordt? Voordeel namelijk van anders denken is, dat je concurrentie, die andere vier, dat namelijk wel doen!

Leads behandelen op de juiste wijze vereist gewoon commitment om uit elke lead/dialoog alles eruit te halen wat erin zit, ongeacht het kanaal waar de lead uitkwam. Prima, dat uit de eigen website de beste leads komen, dat is een feit. Wil nog niet zeggen dat leads uit andere bronnen slecht zijn, deze hebben meer aandacht nodig en die moet jij ze geven. Tuurlijk je kunt van mening blijven dat dit niet uitkan, maar alleen het laaghangende fruit pakken aan orders, dat kan iedereen voor een minimum salaris, en laten we dit nu niet met zijn allen willen, toch?

Regels en processen heb je nodig, de regels die wij hanteren en die het voor ons succesvol maken om vanuit elke bron waaruit wij leads ontvangen, sales te doen zijn de volgende:

Online Rules Nieuweautokopen.nl

Vrij simpel, maar het geeft iedergeval aan, over welke voorwaarden wij het eens zijn als verkopers hoe wij met onze kansen en dialogen aangaan om meer auto’s verkopen.

Lees ook

#DCDW invest in people
15 februari 2024

Waarom je wel moet investeren en de tijd moet nemen!

Eindelijk winst #DCDWeekupdate
9 februari 2024

Eindelijk winst

1 februari 2024

Daar zitten we weer!

25 januari 2024

Aandeelhouder Carmen Automotive BDC